BOLNA ISTINA: Ukidanjem poticaja za zapošljavanje mladih osiguralo se samo 200 milijuna kuna za zapošljavanje članova stranke

KREATIVNOST I VIZIONARSTVO HRVATSKIH MINISTARA GARANCIJA SU SVIJETLE BUDUĆNOSTI! 

”Ukidanjem isplate ogromnih 1,600 kuna mjesečno mladima uspjeli smo nemoguće i u godini krize osigurali da vozni park ministarstva obnovimo vozilima prve, a ne druge ili, oslobodi Bože, treće klase dok ćemo uplatom državnog proračuna na pobjedu Manchester Uniteda dokazati ne samo sposobnost već i viziju” izjavio je za Sprdex ministar Mrsić.

ZAGREB – SDP-ova Vlada u srijedu 26.3. još jednom je potvrdila svoju dalekovidnost te sposobnost da donosi teške odluke. Jedna od prvih mjera koje su u svom mandatu donijeli, zapošljavanje mladih bez zasnivanja radnog odnosa, odlukom Predsjedništva stranke ukinuta je zbog nedostatka sredstava u proračunu.

”Jednostavno, došli smo pred zid. Recite vi meni, je li normalno da ja i ostali ministri instiktivno podižemo guzicu sa sjedala u vozilima B-klase dok prelazimo preko ležećih policajaca? Je li normalno da mi na takav način trpimo dok širom zemlje djeca mašu svojim diplomama i šepure se plaćama od 1,600 kuna? Vrijeme je da teret krize podijelimo jednako. Nije državni proračun manekenka u usponu pa da se daje svima” izjavio je za Sprdex jedan visokopozicionirani član SDP-a koji je umalo ostao bez članske iskaznice nakon teških optužbi da je relativno sposoban.

No, ukidanjem poticaja za zapošljavanje mladih osiguralo se samo 200 milijuna kuna za zapošljavanje mladih članova stranke. Budući da se, usprkos činjenici da ministar Linić čak dva sata tjedno premješta fokus svog djelovanja s pomaganja imućnim prijateljima na poticanje legalnog poslovanja, državni proračun ne puni kako bi trebao, u SDP-u su shvatili da će im za potpuno uništavanje gospodarstva ipak trebati još novca.

Više od 4 sata trajao je sastanak u vrhu stranke na kojem su sudjelovali svi koji u stranci nešto znače. I uspjeli su! Još jednom su pokazali da je zemlja u sigurnim rukama, a junak dana bio je ministar Grčić koji se dosjetio da bi državnu blagajnu mogli napuniti uplatom dvojke na Manchester United.

“Manchester je ove sezone poput našeg BDP-a – tone sve dublje. Ipak, teoretski je nemoguće da postoje dva toliko neuspješna subjekta, jednome mora krenuti kad tad, a kad pogledam oko sebe znam da to nismo mi” obrazložio je svoju odluku ministar Grčić.

Na Manchesterovu pobjedu protiv Newcastlea će, odlučio je vrh stranke, biti uplaćen čitav državni proračun, a stručnjaci se slažu da nam je ovo vjerojatno najbolja šansa za izlazak iz krize za mandata koalicijske Vlade.

Dio novca dobivenog uplatom na Manchester bit će utrošen na krpanje rupa na Milanovićevom obrazu koji je toliko otančao da bi ga mogao koštati karijere političara.

Izvor: sprdex.com

1 comment

Odgovori

Skip to content