Otvorenje VIDIK festa i humanitarni koncert

U utorak, 22. travnja 2014., s početkom u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, održat će se svečanost otvorenja Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK festa koji će se u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt po drugi put održati u Splitu od 22. do 30. travnja 2014.
U sklopu otvorenja VIDIK festa Hrvatska udruga Benedikt i Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organiziraju humanitarni koncert, a sredstva prikupljena na koncertu donirat će se za potrebe djece s invaliditetom. Na koncertu će nastupiti klapa Štorija, klapa Ventula, klapa Praska, klapa Kampaneli, klapa Pasika, mješoviti vokalni sastav Elektrodalmacija, Milan Terze, Marin Čargo i Maja Andrijolić.

Cijeli program možete preuzeti OVDJE!

Cilj ove manifestacije je promicanje kulturnog aktivizma i cjelovitog društvenog razvoja kako bi se u našoj domovini dogodile korjenite strukturne promjene koje su nam nužne za izlazak iz ekonomske, gospodarske, kulturne i moralne krize.

Raznolikim kulturnim sadržajem festival će promovirati različite oblike aktivizma, od socijalnog, umjetničkog, pro-life i ekološkog aktivizma do javnozdravstvenog.

Jedna od temeljnih programskih zadaća ove manifestacije informiranje, buđenje svijesti i ohrabrivanje građana koji su pod dugotrajnim teretom krize pali u stanje beznađa i besperspektivnosti. Sam naziv VIDIK fest dolazi od skraćenice V-I-D-I-K koja označava proces promjene društvene svijesti, a odnosi se na pet razvojnih etapa; vjeru, ideju, društvenu perspektivu, inicijativu i kulturnu revoluciju. Sve dok mislimo da će netko drugi riješiti naše probleme ili mislimo da se ništa ne može učiniti, ne možemo očekivati izlazak iz krize. Bez kulture optimizma i rada nema pozitivnih društvenih i kulturnih promjena, a ključ izlaska iz krize leži u svakome od nas.

Važno je istaknuti da je VIDIK FEST festival demokracije i kulture dijaloga.

Zbog toga ćemo na ovom festivalu čuti riječ kritike, riječ koja ne dopire do nekih najutjecajnijih medija. Ovdje će se građanima pružati informacije kako se koristiti instrumentima demokracije da bi ostvarili svoja prava i što uspješnije se nosili s različitim izazovima ulaska u Europsku uniju.

Ove godine festivalski program se posebno orijentirao na nekoliko gorućih problema: nezaposlenost, radnička prava, socijalni problemi u gradu Splitu, „bolesti“ hrvatskog društva i politike, racionalna upotreba cijepiva, prevencija šećerne bolesti i arterijske hipertenzije.

U osam dana, na više lokacija u gradu, građani će imati prilike upoznati brojne zanimljive goste na tribinama, predavanjima i okruglim stolovima, pogledati više zanimljivih aktivističkih dokumentaraca, pridružiti se javnoj akciji čišćenja park šume Marjan i javnoj akciji mjerenja šećera u krvi i arterijskog tlaka te posjetiti likovnu izložbu i nazočiti prigodnom performansu.

Ulaz na sve sadržaje manifestacije je slobodan, a sve potrebne informacije možete doznati na letcima, plakatima i portalu Croative.net.

Cijeli program možete preuzeti OVDJE!

Organizator: Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content