DR. SC. VLADIMIR PAAR: Mediji vas lažu!

HRVATSKI ZNANSTVENIK: Mediji zaglupljuju javnost! Globalno zatopljenje je laž; slijedi nam Veliko ledeno doba i trajat će 70 000 godina!

Nedavno je NASA objavila šokantne i iskrivljene podatke kojima je cilj izazvati paniku i podilaziti interesnim skupinama. Njihova poruka da će “globalno zatopljenje” izazvati kolaps u cijelom svijetu topljenjem leda na Antarktiku je nedokaziva i čini se kako su ova panična upozorenja posljednji trzaji mašinerije koja se trudi teoriju zvanu “globalno zatopljenje” održati na životu, jer će kad tad morati priznati da zatopljenja nema. Tom teorijom pogoduje se interesnim lobijima i opravdavaju se nepotrebni CO2 porezi koje plaćaju zemlje svijeta (krađa), ali i veliki korporacijski interesi te politika. Svi mediji svijeta raspisali su se naravno po dogovoru o posljedicama globalnog zatopljena s tim da su zaboravili spomenuti neke jako bitne činjenice koje govore upravo suprotno. Naime, mediji su zaboravili spomenuti da je sunčeva aktivnost i dopiranje sunčeve svijetlosti na zemlju najmanja u posljednjih 100 godina. Isto tako antarktički ledeni pokrov dosegnuo je rekordnu razinu u travnju, i narastao je na 3,4 milijuna četvornih kilometara – najveći rekord do sada. Bilo je hladno ljeto dolje na Antarktiku, s ledenim pokrivačem koji raste oko 43.500 četvornih kilometara dnevno, prema Nacionalnom podatkovnom centru za snijeg i led (NSDC) u Americi. U travnju 2014. je potukao prethodni rekord ledenog pokrova od travnja 2008. za nevjerojatnih 124 tisuće kvadratnih kilometara.

Nevjerojatno je koliko informacija mediji prešućuju pa smo za mišljenje o ovom fenomenu “panike oko globalnog zatopljenja” upitali znanstvenika dr. sc. Vladimira Paara, redovitiog profesora na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i akademika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Objavio je 493 znanstvena i stručna rada, autor je i urednik 21 knjige te niza udžbenika i gimnazijskog programa fizike. Paar nam jasno govori: “Nama slijedi veliko ledeno doba koje će trajati 70 tisuća godina, a ne globalno zatopljenje koje mediji u suradnji s interesnim skupinama lažno plasiraju”. Nadalje Paar upozorava: “Površina leda na moru uz Antarktik u posljednjih 20 godina povećala se za jedan milijun kvadratnih kilometara. Isto tako se povećava površina leda u zadnje dvije godine i na Arktiku”. Upitali smo akademika Parra, zbog čega onda ovakve mainstream vijesti koje uvjeravaju da se led na Antartici ubrzano topi i dobili sljedeći odgovor: “Gledajte, radi se o tome da su u pitanju vrlo velike interesne skupine i veliki financijski interesi. Ono što je nepobitno dokazano satelitskim snimkama je da se led ubrzano povećava već dugi niz godina.”

MoS2 Template Master

Ako je to nepobitno dokazano jasno vam je da oni, čiji su interesi veliki, da se sustavno održava teorija globalnog zagrijavanja, da prešućuju činjenice poput povećanja površine leda, dok naglašavaju nedokazivu tvrdnju da se smanjuje debljina leda. Međutim, oni se koriste metodama koje znanstveno uopće nisu pouzdane. Čak kad bi se to i dogodilo, napominje Paar, to je posljedica globalnog zagrijavanja, ali ne onog koje dolazi nego onog koje je vladalo između 1970-te i 1998. Tad se zaista temperatura povećala za pola celzijusa, i ta toplina velikim dijelom odlazi u oceane i naravno da su se malo oceani tada zagrijali i da sada možda imamo neke posljedice. No, ja i dalje tvrdim kako metode kojima oni to utvrđuju uopće nisu pouzdane za razliku od činjenice da se površina antarktičkog leda povećala za milijun kvadratnih kilometara što je je apsolutna istina koju potvrđuje i NSDC. To znači da je sunčeva energija prije padala na površinu mora i voda je upijala toplinu dok sada imamo slučaj da je na milijun kvadratnih kilometara ledena površina koja odbija zrake sunca i vraća ih prema gore, u svemir. Taj efekt da sada imamo površinu koja upija sunčevu energiju smanjenu za milijun kvadratnih kilometara, posljedično vodi na daljnje smanjenje temperature na zamlji”. Dakle, ne radi se o povećanju nego o smanjenju temperature”, napomenuo je naš sugovornik.

“Osnovna prijevara javnosti je ta da oni prešućuju da zadnjih 16 godina globalna temperatura NE raste, iako zadnjih 16 godina koncentracija ugljikova dioksida raste brže nego ikad. To se u znanosti smatra nepobitnim dokazom da teorija efekta staklenika jednostavno ne funkcionira. Tu su ogromni financijski interesi i veliki sukob između nuklearne industrije koja ne proizvodi CO2 i industrije ugljena, nafte koja proizvodi CO2. Nuklearna industrija forsira naglašavanje korištenja nafte i ugljena dok ovi drugi upozoravaju na radioaktivni otpad. To je ogroman novac u pitanju pa morate gledati tko je financirao vijesti” upozorava Paar. Po svemu sudeći vijesti i paniku od globalnog zatopljenja proširila je nuklearna industrija jer to njoj ide u prilog.

“Svakako, nas ne očekuje globalno zatopljenje nego upravo suprotno, slijedi nam Veliko ledeno doba koje se zove Milankovićevo ledeno doba i koje traje oko 70 tisuća godina i ono neminovno dolazi. Glavni argument je taj da je takvih ledenih doba u proteklih milijun godina bilo 10 i sad zadnje veliko ledeno doba je nestalo prije 11 tisuća godina kada je nastupilo veliko globalno zagrijavanje koje sada odlazi. No, sad ću vam reći glavni argument za kojeg mi nije jasno zašto mediji to prešućuju. Naime, takozvano mini globalno zagrijavanje bilo je u 10. i 11. stoljeću. Tada se rastopila većina leda na Grenlandu, većina ledenjaka na Arktiku. Ja klimatolozima diljem svijeta zamjeram što prešućuju nepobitne činjenične fenomene. Na primjer, nije jasno tko je uzrokovao sva silna povijesna globalna zagrijavanja? Ako je sada čovjek i industrija kriva, postavlja se pitanje što je bilo prije kada industrije nije bilo”? Odgovor na to pitanje se vješto izbjegava no jedno je sigurno; “činjenica je da nama dolazi veliko ledeno doba, ali i da je to najnormalnija stvar koja se na planeti odvija od njenog postanka. A to što vas mediji uvjeravaju u suprotno je dio politike i već navedenih interesnih skupina. Jasno vam je kako zaglupljuju javnost”.
Autor: Zrinka K./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content