TEŠKI PROGONI KRŠĆANA: Napadnuta crkva, oteti svećenici i redovnica!

Borci sunitske skupine Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) napali su crkvu u Mosulu na sjeveru Iraka te oteli dvojicu svećenika i redovnicu, objavili su očevici.

Radikalna džihadistička skupina zadnjih je tjedana osvojila velike dijelove sjevernog i zapadnog Iraka, uključujući Mosul, i napreduje prema Bagdadu.

Borci ISIL-a, skupine koja se odvojila od terorističke mreže Al Kaide, preuzeli su i dijelove istočne Sirije i tvrde da su otvorili granice između dviju zemalja te su proglasili islamski kalifat.

Najviši kršćanski poglavar u Iraku, kaldejski katolički patrijarh Louis Raphael I. Sako, kazao je da je u Iraku prije 2003. godine živjelo 1,2 milijuna kršćana, a danas ih je najviše 500.000.

Dvije redovnice i troje siročadi nestali su od utorka u sjevernoj pokrajini koju je zauzeo ISIL.

U protuofenzivi koju je počela iračka vojska kako bi zaustavila napredovanje ISIL-a, zrakoplovi su u području al-Rašidije u sjevernom Mosulu tukli položaje ISIL-a. U napadu su ubijena dva civila, a 32 su ranjena, kazali su očevici za dpa.

Izvor: index.hr

2 comments

  1. Branko

    Te džihadiste obučavaju i naoružavaju SAD u Siriji. Neki dan je SAD odobrio dodatnih 0,5 milijarde dolara za njihovo dodatno naoružavanje.

  2. vesna

    SOTNISTIČKE SILE ZLA NAPADAJU ŠTO IMA PREDZNAK KRISTA I KRIŽA GDE SU 700000 TISUĆA KRŠĆANA ČAK NAPADAJU I SVOJE KOJI BI SA KRŠĆANIMA MOGLI ŽIVJETI U MIRU I KOEKSISTENCIJI

Odgovori

Skip to content