RADNICI ZAČUĐENI: Papa Franjo stao u red u menzi

Radnici ostali začuđeni novim potezom pape Franje!

Razgovaralo se, dakako, o nogometu, a Franjo im je govorio o svojem talijanskom podrijetlu.
Papa Franjo uzeo je poslužavnik, pribor za jelo i stao u red kako bi si i sam izabrao hranu. Dogodilo se to u petak, 25. srpnja, u Vatikanu.

Bez najave papa Franjo posjetio je vatikansku menzu, u kojoj ručaju zaposlenici Svete Stolice. Pojavio se kao stalni gost, i stao u red.

Ostali su začuđeni

Radnici u redu u plavim majicama s vatikanskim grbom i Franjo u bijeloj papinskoj odori. Najprije su ostali začuđeni ne vjerujući svojim očima, a onda su se počeli predstavljati.

Papa Franjo je sam uzeo poslužavnik, stao u red i tek smo ga onda poslužili, kazao je kuhar vatikanske menze Franco Paìni.

Razgovaralo se o nogometu

Nakon što su se radnici predstavili papi, pitao ih je što rade, kako se osjećaju…Razgovaralo se, dakako, o nogometu, a Franjo im je govorio o svojem talijanskom podrijetlu. Sjedio je za stolom sa šestoricom radnika. Dakako, bilo je i selfija. Zadržao se oko sat vremena.

Što je papa Franjo izabrao za jelo u vatikanskoj menzi? Bio je petak, posni dan. Kao prvo jelo Franjo je na svoj poslužavnik stavio „fusilli in bianco“ (tjesteninu kuhanu bez začina, na bijelo), kao glavno jelo uzeo je oslića, te malo prženog krumpira i gratinirano povrće.

Podsjetimo kako papa Franjo svaki dan objeduje u menzi doma Santa Marta u kojem prebiva zajedno s ostalim stanovnicima doma.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content