POTPIŠIMO PETICIJU: Spasimo iračke kršćane

Posljednji su kršćani pobjegli u irački grad Mosul, dok ekstremisti nove i nepriznate Islamske države Irak i Sirija (ISIS) zahtijevaju od njih da prijeđu na islam. U tom slučaju mogu ostati ili, ako to ne urade, umrijeti. Bježeći prema Mosulu životno su ugroženi pa ostavljaju sve svoje stvari. Postaju izbjeglice sa samo odjećom na sebi.

Danas je svijet svjedok masovnog progona iračkog kršćanskog stanovništva. Nažalost, međunarodna zajednica nezainteresirano promatra njihovu sudbinu. Njena pomoć je ili nikakva ili apsolutno nedostatna.
Svijet u 21. stoljeću ne može sjediti skrštenih ruku i dopustiti da se dogodi genocid. Moramo pritisnuti međunarodnu zajednicu da djeluje u korist kršćana u Iraku. Njihov opstanak ovisi o njoj!

Potpišite peticiju – spasite kršćansku zajednicu u Iraku!

Je li potrebno čekati da se dogodi zločin protiv čovječnosti kako bi međunarodna zajednica djelovala? Zar ne možemo naučiti lekcije iz prošlosti?

Nakon što se američka vojska povukla iz Iraka, odgovor na vjerske progone od strane međunarodne zajednice je potpuno neprimjeren i neprihvatljiv. UN nije objavio izvještaj o tome što se događa u Mosulu dok ga posljednji kršćanin nije napustio.

Brutalnost ISIS-a je stvarna. Evo podataka samo za ovaj tjedan: 1.500 obitelji je pobjeglo u Mosul te su danas izbjeglice; bezbroj nevinih ljudi je ubijeno; ekstremisti silovali majku i kćer, jer oni si ne mogu priuštiti plaćati poseban porez na svoju vjeru.

Gdje je UN? Gdje su organizacije za ljudska prava?

Upravo je objavljeno izvješće da je ISIS izdao odredbu kojom će se prisiliti 4 milijuna iračkih žena da moraju proći genitalno sakaćenje.

Zašto se to tolerira? Kada će se Ujedinjeni narodi ohrabriti i zaštititi 1,5 milijuna iračkih kršćana. Arapska liga se sastoji od 20 država. Njoj pripada i Irak. I oni šute. Gdje su sad organizacije za ljudska prava?

Potpišite našu peticiju kojom od Ujedinjenih naroda i Arapske lige zahtijevmo akciju. Irački kršćani zaslužuju pozornost i zaštitu.

Molimo dajte svoj glas kako bi se okončale sustavne borbe protiv iračkog kršćanskog stanovništva.

Potpišite peticiju – spasite kršćansku zajednicu u Iraku.

hu-benedikt/croative.net/citizengo

Odgovori

Skip to content