Dinamo na Rumunje, Hajduku Dnipro, Splitu Torino, Rijeci Šerif!

U Nyonu je u 13 sati održan ždrijeb četvrtog pretkola Europske lige, u kojemu Hrvatska ima čak četiri svoja predstavnika.

Zagrebački Dinamo izvukao je nakon ispadanja od Aalborga rumunjsku momčad Petrolul, i prvu će utakmicu igrati u gostima. Među opcijama su Modrima bili još dvoboji s Karabahom, Zimbruom, HJK-om i Pletikosinim i Milićevim Rostovom – koji je naposljetku dobio Halilhodžićev Trabzonspor.

Hajduk je u konkurenciji Maccabi Tel Aviva, Züricha, Nacionala i Tottenhama za protivnika dobio ukrajinski Dnipro, za koji igraju Kalinić, Strinić i Bartulović. Također prvo ide u goste.

Kao nagradu za izbacivanje Černomoreca, nogometaši Splita dobili su dvoboje s talijanskim prvoligašem Torinom i prvu utakmicu na Parku mladeži. Preostali su im mogući suparnici bili Dinamo Moskva, Hull City, Legia i Lyon.

Rijeka je izvučena u posljednjem paru i igrat će protiv Šerifa iz Tiraspola, predstavnika Moldavije s kojim je hrvatska nogometna javnost već dobro upoznata. Prvi susret bit će odigran na Kantridi, a mogući su protivnici Riječanima bili još Feyenoord, Inter, Real Sociedad, Panathinaikos i Club Brugge.

Inter Matea Kovačića igrat će protiv jednog od najvećih iznenađenja natjecanja, islandskog Stjarnana, a Panathinaikos s trojicom Hrvata protiv Midtjyllanda.
Utakmice četvrtog pretkola Europske lige igraju se 21. i 28. kolovoza.

Europska liga, četvrto pretkolo:

Petrolul – Dinamo
Rijeka – Šerif
Dnipro – Hajduk
Split – Torino

Sarajevo – Borussia (M)
Astana – Villarreal
Zwolle – Sparta Prag
Spartak Trnava – Zürich
Asteras – Maccabi Tel Aviv
AEL – Tottenham
Dinamo Minsk – Nacional
Karabah – Twente
HJK – Rapid Beč
Trabzonspor – Rostov
Zimbru Kišinjev – PAOK
Omonia – Dinamo Moskva
Aktobe – Legia
Lyon – Astra
Lokeren – Hull City
Neftči – Partizan
Ruch – Metalist Harkiv
Elfsborg – Rio Ave
PSV – Šahtjor Saligorsk
Kardemir Karabükspor – St. Etienne
Stjarnan – Inter
Panathinaikos – Midtjylland
Feyenoord – Zorja
Grasshoppers – Club Brugge
Real Sociedad – Krasnodar

Izvor: hrsport.net

Odgovori

Skip to content