SDP-OV NOVOGOVOR: Inauguracija – guranje preko veze u INU

23. kolovoza 2014.g., središnji Dnevnik HRT-a u 19:30h. Voditelj Stipe Alfier. Uvjerljiv kao da ga snimaju skrivenom kamerom, a on to sluti. Tema je ozbiljna. Skoro dramatična. Zbrisala dvojica zatvorenika iz zatvora u Zadru i Puli. Nacija se trese. Od smijeha!

Naravno svi navijaju za bjegunce. Stipe prvi shvaća da se tu radi o pravosudnoj apokalipsi i smiruje nas svježim Brufenom od 600mg koji od prilike glasi: nakon bjega zatvorenika upravnik zatvora u Puli podnio je ostavku! Doznali smo stoga dvije krucijalne informacije. Barem što se tiče HRT-ovog Dnevnika. Da postoji osoba koja daje ostavku jer je netko zapalio iz zatvora, a njemu nije dokazano da je on “držao ljestve” te da neki jugonostalgičari još uvijek misle da u RH postoje upravnici. A to što misle još i plasiraju u Dnevniku u 19:30h.

Mislim, ako ikada dođe do potpisivanja nekakve peticije da se Zoran Šprajc vrati i vodi središnji Dnevnik, tu ću peticiju odmah potpisati. Naravno, samo ako se ta peticija bude potpisivala u uredima tijela državne vlasti. Neće mene nitko vući za rukav i na tržnici na Jarunu gnjavit da podržim Šprajca!

A naš Stipe, zvani “jezikoslovac”, mogao bi napraviti još jedan važan korak u svojoj karijeri. Recimo da se dogodi njegova inauguracija. U prijevodu da ga netko gurne preko veze u Inu i da tamo radi kao lektor hrvatskog jezika i pomaže direktorima Mola kad pišu svoja priopćenja hrvatskoj javnosti. No, moram biti iskren i priznati da su Molovci već solidno savladali hrvatski jezik tako da na njih ne može utjecat ni jedna Snježana Kordić. U njihov napredak sam se neki dan i osobno uvjerio u kavani na trgu Bana Jelačića. Kraj mog stola jedan Molov direktor pozvao je konobara ovim riječima: “Kelner, ideš hodaš, mene dodaš, čaša zima voda!” Eto, u takvim kritičnim situacijama mogao bi uskočiti naš Stipe i objasnit konobaru da nije vrijeme za padanje u depresiju. Pa ako se želi nasmijati i s nostalgijom sjetiti dobre stare Juge treba ga pozvati da gleda Dnevnik HRT-a koji vodi i uređuje on – Stipe Alfier. Evo što ti je život na državnim jaslama!

Iz socijalne karte malog Isusa vidljivo je da on nije rođen na državnim jaslama!

Pavle Kalinić počeo pljuckati po našoj HR vojsci. Odmah je vidljivo da mu je Kolinda draža od Josipovića. Bez obzira na moderna vremena. Pavle, u maniri pravog pesimiste, izreče tvrdnju koja je daleko od istine. Tvrdi naime da nas napadne jahta Romana Abramovića da bi se teško obranili. Ja s druge strane podržavam stav uvijek objektivnog i izbalansiranog vojnog analitičara Davora Butkovića da bi se Hrvatska sigurno izvukla iz škripca ma kako velika bila Abramovićeva jahta. Jašta! Butković željeznom logikom siječe Kalinića na sitne dijelove ko peršin. Kaže Bule: “Stanje u HV-u ipak nije kritično. HV je odlično obavio posao u Afganistanu i u poplavljenoj Slavoniji”. I Kalinić zamučao! Ako dođe do nekakove frke odosmo mi u Kabul! Tamo su naši! Tamo smo sigurni! Osim toga zna Bule što nam je sve ostavio zločinački HDZ. I koje su nadnaravne napore morali uložiti i Stipe Mesić i Josipović da nekako dovedu u red kaos u HV-u. Nakon 5. kolovoza 1995.g., ostala je luda kuća. Te jedni su Tigrovi, drugi Pume, treći Gromovi, te 2. gardijska brigada iz Mostara. Kakve veze Mostar ima s Hrvatima? Onda 3. gardijska brigada, pa Termiti. Pa treća gardijska brigada Kune. Toj se navodno odmah priključio Pupovac i njegovi etnobiznismeni.

I sva sreća da je pametni hrvatski puk izabrao za predsjednika Stipicu, a ministar obrane postao genijalni vojni taktičar Jozo Radoš. I tako zajedničkim snagama malo Stipe, pa malo Jozo, pa malo prekaljeni jednodnevni vojnik Sanader, pa potom Jadranka i Josipović, pa Ante, ali ne Tomić, napokon su stabilizirali našu vojsku iliti HV u respektabilnu silu kojoj ni jedna poplava nemože nauditi. I zato je krajnje maliciozno, da ne kažem neku slabiju riječ, plašiti pošteni hrvatski puk tobožnjom Abramovićevom invazijom. Neka je on Putinov prijatelj i nek’ samo pokuša napasti Lijepu našu! Malo bi se iznenadio. A Pavle Kalinić, da je doista dobronamjeran, izabrao bi neku realniju i životniju simetriju kao ilustraciju stanja u HV-u. Recimo da nas iznenada napadne Vatikan. E, to je onda druga i puno ozbiljnija priča. Vatikan ima švicarsku papinsku gardu koja se sastoji od 5 časnika, 26 dočasnika i 78 helebardira iliti običnih remaca. A s druge strane mi smo sami. Pa čak i u takovim krajnje dramatičnim okolnostima ja vjerujem u hrvatskog čovjeka i njegovo Ministarstvo odbrane kako bi to lijepo rekao Stipe Alfier.

Trebalo bi hitno imenovati don Ivu Grubišića generalnim vikarom. Kad taj vikne, a tek kad ga vide onako dominantnog, vatikanski agresori mogli bi se samo pomoliti i zatražiti oprost. Mi bi im naravno oprostili jer smo kršćani, ali za pokoru bi nam morali vratiti Istarsku biskupiju. A uz generala, generalnog vikara don Ivu, trebalo bi u generalštab imenovati Dr. Mirjanu Kasapović koja se i javno izjasnila za generalštab koji bi trebao malo stisnuti Vukovarski stožer. Potom i generale Stipu Mesića, Vladu Šeksa (koji je u zadnje vrijeme više General turist nego general) i nakon toga uz vojnički grah svi zajedno zapjevati “Još Hrvatska ni propala…”.

Sa sjetom se sjetim nezaboravnog kavalira Stipe Mesića koji je svojevremeno šarmantnoj haaškoj tužiteljici Carli del Ponte svako malo slao buket hrvatskih branitelja – cvijeće hrvatskog naroda.

Novinarka Jutarnjeg Mirela Lilek zvana Lili došla je, upornim razmišljanjem, do otkrića koje ju promovira za relevantnog kandidata za novinarku godine. Naravno kod fra Duke! Ona kaže: “Najgore je kad policija na silu odgovara silom”. To otkriće treba patentirati. Kad netko upotrebi silu prema građanima i policiji, a zna se da je taj progresivan recimo ko Nikša Klečak zvan MiG 20 (20 bi mogao biti njegov kvocijent), onda policija misli Lili treba izvaditi svetu vodicu i s njom poprskati nasilnika koji će se odmah pretvoriti u humanitarca Antuna Žeravicu.

On kao humanitarac u Dubrovniku nije htio dati policajcima osobnu kartu koju po zakonu mora dati ili ga se mora privesti. Policajci su postupili po zakonu, ali humanitarc to ne j…! Rezultat sveg bio je prosvijed s porukom: “Danas Žeravica, sutra ti!”.

Predugo sam živio u Americi i vidio na svoje oči neke stvari koje će se prije ili kasnije događati u lijepoj našoj provinciji. Ja mislim da humanitarac nije napravio ništa strašno. Ali u Americi bi, recimo, za istu stvar mogao biti upucan. Dobro, Ameri nisu neki bog-zna kakav uzor. Ista je stvar i u Francuskoj i Njemačkoj. Izuzetak je samo Britanija. O Rusiji i Kini da i ne govorimo. Ulaskom u EU prihvatili smo ili ćemo prihvatiti pravila koja će potpuno dezavuirati nagradu Mirele Lilek za novinarku godine koju će dobiti za svoje senzacionalno otkriće. No policija za sada ima jedan sveti zadatak koji itekako dobro obavlja. A to je lov na ustašku zmiju koja nam se svakodnevno mota među nogama. Tako je 5. kolovoza u Čavoglavama opet bio priređen dernek koji je svim liberalima i proeuropski orjentisanim drugovima digao kosu na glavi. Čista ustašija! Nigdje slike druga Tita, Rade Šerbedžije, Milorada Pupovca. Nigdje zastave Prvog splitskog partizanskog odreda…

A revni policajci otkriše sliku i priliku nekog lika koji je nosio zastavu Zapadno-hercegovačke županije. Službena zastava s prvim poljem bijele boje. “Molim 1500 kunića!” ljubezno će policajac. “Zašto?” Pravi se blesav tip sa zastavom. Zato jer je to ustaška zastava poući ga naš hrvatski policajac. Ustašoid pokuša prodati neku prastaru foru da i grb na Markovom trgu počinje s bijelom bojom. “To je silogizam prijatelju reče policajac. Plati 776 kn i budi sretan da nejdeš u apsanu”. I zatucani Hercegovac plati i osjeti rijetku sreću što je naletio na tolerantnog i razumnog policajca. Da je tu policajac na silu odgovorio silom naša Lili ne bi rekla ni riječ. I Hercegovac se ujutro, pun janjetine i piva, vraća kući i vozeći se u Opel vectri razmišlja. “Je*ote dobro sam prošo. Kad su mene oderali za službenu zastavu moje županije kako tek prolaze oni jadnici koji se svake godine 25. maja okupljaju u Kumrovcu. Vidim na TV maše se zastavama SFRJ, sve u šesnaest, vampiri slave druga Tita. Bez njega ne bi bilo RH. Zbog njega Sava teče uzvodno. Pa je*ote možda je to sve i točno. Što nam onda nisu 91.g., to rekli da ne kupujemo oružje i ne idemo u rat. Ako je to Tito još u Bihaću i Topuskom sredio. I sad ih još hrvatska policija lovi po ponosnom Kumrovcu i naplaćuje svakom po 776 kuna po zastavi. Koja je to lova? Zato RH i stoji tako dobro. Znaju oni gdje novac leži”.

Kad smo već kod najvećeg sina naših naroda i narodnosti Jutarnji donosi pravu robu. “Tajni memoari Jovanke Broz uskoro će uzdrmati svijet”. Doznati će se gdje su zakopane kosti Draže Mihajlovića – prvog antifašiste Europe. Svijet drhti da dozna zašto je na Brijunskom plenumu smijenjen drug Marko iliti Aleksandar Ranković te slične svjetsko svemirske pikanterije. Ma kakav ISIL, kakav Bakr AL Baghdandi, kakva Ukrajina, Gaza, Izrael, kakav Islandski vulkan čija će lava zaustaviti zračni promet na cijelom svijetu. Svijet će napokon doznati istinu o Bleiburgu. Humani Britanci i partizani su odlučili sve protivnike antifašističke kolicije opskrbiti lunch paketima i pustiti da u miru božjem odu svojim kućama. I onda se zločinačka Crna legija odlučila na proboj. I onda su ih sve na žalost morali pobiti. Time netko misli uzdrmati svijet? Sve me to podsjeća na stari vic iz Juge koji ide otprilike ovako: “Znaš kako je Crnogorac umro od zuba?” “Kako?” “Bolio ga zub pa se je tako derao da su ga morali ubiti!”

Abraham Lincoln je jednom rekao: “Bolje šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odagnati svaku sumnju”.

Autor: Zvonimir Hodak/dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content