Nogometna groznica uoči međureligijske utakmice za mir

Papa Franjo, strastveni ljubitelj nogometa, pozvao je velike svjetske nogometne zvijezde na bratski nogometni susret. U ponedjeljak navečer na rimskom Olimpijskom stadionu tako će se naći neke od najvećih svjetskih zvijezda da bi odigrale međureligijsku utakmicu za mir. Najbolji nogometaši svijeta, kao napadači Lionel Messi i Ronaldinho, talijanski vratar Gianluigi Buffon ili njemački svjetski prvaci Lukas Podolski i Mesut Özil, podržali su Papinu inicijativu.

Na stadionu će biti, kako izvještava Kathpress, i nogometne legende, kao što su Gabriel Batistuta, Carlos Valderrama i Roberto Baggio. Više od 50 sadašnjih i nekadašnjih svjetskih igrača najavilo je svoj dolazak. Igrat će pripadnici većine svjetskih religija, izražavajući time potporu Papinim mirovnim inicijativama posvuda u svijetu.

Ulaznice će stajati od 8 do 30 eura, a za djecu nižu od jednog metra ulaz je besplatan. Novac od ulaznica, kao i SMS donacije, ide zakladi Javiera Zanettia, dugogodišnjeg kapetan Intera iz Milana, koji je u travnju prihvatio Papinu ideju i organizirao svjetski nogometni susret, a sredstva će se koristiti za financiranje izobrazbe djece i mladih.

Papa neće biti na stadionu, ali moguće je da će se okupljenima obratiti video porukom. Prije susreta u audijenciju će, kako je najavljeno, primiti nogometaše sudionike te će im dati stabalca maslina.

Autor: IKA

Odgovori

Skip to content