NAKON TEŠKOG SUDARA HAMILTON VOZI SAMO ZA BOGA

Nakon sudara pri brzini od 340 km/h, Hamilton danas vozi jedino za Boga
Nakon teške nesreće sve je upućivalo na to da se vozaču Daveyju Hamiltonu moraju amputirati obje noge. Danas opet vozi, za Boga i momčad „Kingdom Racing“.

hamilton

Davey Hamilton je 2001. godine sudjelovao u svojoj šestoj utrci 500 milja Indianapolisa (često se naziva „Indy500“), a nakon te utrke planirao je odmah nastupiti i na utrci „Texas 500“. No, tada se dogodila nesreća pri brzini od 340 km/h. Na vozilu koje se nalazilo neposredno ispred njega eksplodirao je motor, a Hamilton nije imao nikakve šanse izbjeći nalet. Sudario se s automobilom kolege vozača Jereta Schroedera i to je promijenilo njegov život. Hamiltonovo vozilo zavrtjelo se oko vlastite osi, poletjelo u zrak i udarilo u zid. Kad se vozilo zaustavilo, bilo je toliko uništeno da su noge vozača bile vidljive kroz prednji dio vozila.

Hamilton je u svojoj izjavi za „Godreports“ rekao: „To je bio udar s opterećenjem od 100 G“. U početku nije bio svjestan da prednjeg dijela vozila više nema, a jedino što je osjećao bila je neopisiva bol. Pokušao je izići iz vozila, no shvatio je da su mu obje noge slomljene.

Kad su Hamiltona na nosiljci iznosili sa staze, on je u sebi molio. „Znao sam da ću Boga trebati više nego ikada prije.“

U medicinskom centru unutar staze nisu mu mogli dati lijekove protiv bolova jer se prvo moralo provjeriti ima li unutarnja krvarenja ili ozlijede glave. Vrištao je od bolova dok su liječnici škarama rezali trkaći kombinezon kako bi ga mogli skinuti s njega.

Čuo je liječnika kako telefonski javlja da se obje noge moraju amputirati. U tom trenutku Hamilton je pomislio kako je netko jako ozlijeđen i nije shvatio da se radi o njemu. Pregledao je prostoriju i shvatio da je on jedini prisutni pacijent. U trenu je postao svjestan stvarnosti.

U bolnici Parkland u Dallasu – istoj onoj bolnici u koju je dovezen i John F. Kennedy nakon atentata – liječnik Kevin Scheid uspio mu je spasiti obje noge. „Znao je koliko mi je to važno. Da nije bilo njega, ishod bi bio drukčiji.“ U sljedeće dvije godine Hamilton je prošao 22 operacije.

U tom vremenu je Hamilton molio kao nikad prije. Iako je bio vjernik još od 1981. godine, njegovi odlasci na misu nisu bili redoviti. Tijekom oporavka vjera je za njega postala iznimno važna. Nakon šest godina, uz Božju pomoć uspio se vratiti u svijet utrka – i to na utrku „Indy 500“.

„Kvalifikacije su dobro protekle i u utrci sam bio uglavnom unutar prvih pet vozača u poretku. Zatim je počelo kišiti i završio sam na 9 mjestu. Ali bez obzira na to, bio je to zapažen povratak.“

Sad vozi za Isusa Krista i reklamira motorsport organizaciju „Kingdom Racing“ koja želi promovirati Riječ Božju u ovom sportu. Između ostalog imaju i programe u kojima žele dosegnuti do što više ljudi. Organizaciju je osnovao poslovni čovjek George Del Canto iz Houstona, koji je od malena bio velik obožavatelj sportskih utrka.

„Kingdom Racing“ je 2008. godine ušla u povijest, nakon što je Davey Hamilton prvi put odvezao utrku 500 milja Indianapolisa za jednu kršćansku momčad. Nakon toga uslijedilo je još 5 nastupa na utrci „Indy 500“.

„Utrka 500 milja Indianapolisa drukčija je od svih drugih sportova. Možemo napisati „Kindgom Racing“ na naša vozila. U NFL-u (National Football League – Nacionalna liga američkog nogometa) to nije moguće. Možemo širiti Riječ Božju, baš kao što drugi promoviraju reklame.“

Autor: Daniel Gerber
Izvor: Jesus.ch / Godreports.com

Autor: Kristine Petrušić/Laudato

Odgovori

Skip to content