U PRAVO VRIJEME U PRAVOJ PARTIJI: Sva Marinina imovina i svi njezini muškarci!

Ekskluzivna priča: Svi muškarci i tajni popis imovine barunice Merzel!

Županica Marina Lovrić Merzel popisom svoje imovine, ali i imovine članova svoje obitelji, iznova intrigira javnost. No, kako saznajemo, putanja kojom je imovinu stjecala prilično je zanimljiva.

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel preko noći je postala simbol rastrošnosti među hrvatskom političkom elitom. Nakon što su institucije u njezinom slučaju konačno počele raditi svoj posao, u javnosti se počelo postavljati pitanje – od kuda njoj i članovima njezine obitelji silna imovina koju posjeduju? Pod povećalom se, među ostalima, našla imovina županičine majke Marije Sekulić, inače umirovljenice. S obzirom na životni standard većine hrvatskih umirovljenika, majka Sekulić prilično dobro živi, reklo bi se po popisu imovine. Posjeduje kuću u Odri od 130 kvadrata s dvorištem, ali i tisućama kvadrata livada i oranica. Stan u Sisku od 75 četvornih metara na Trgu hrvatskih branitelja ova umirovljenica 2011. godine kupila je za gotovinu. Posebno zanimljiva nekretnina u vlasništvu majke Sekulić jest kuća u Sisku vrijedna 200 tisuća eura. Vlasnica spomenute kuće tek je formalno županičina majka, inače porijeklom iz Dalmatinske zagore. Stvarna vlasnica nekretnine jest kći Marina Lovrić Merzel, koja je nekretninu kupila s jednim od bivših partnera s kojim je bila u ljubavnoj vezi, a kojega u tom kraju nazivaju petrinjski crvendać – riječ je o Borisu Zlonogom. Kuća u Ulici Drage Radovića 5-a u prošlim je imovinskim karticama virtualno prebacivana s majke na kćer kako bi se zamazale oči oporbenoj javnosti, tvrde naši dobro upućeni izvori. I kuća u Strmenu pored Sunje kupljena je u ljubavi sa Zlonogom. Beograđanin Ilija Marić, jedan od srpskih povratnika i stečajni upravitelj posrnule sisačke Željezare, veže se uz nekretnine Merzelove. On je navodno temeljito uredio i opremio kuću u Radovićevoj ulici, ali je nesretnik nedugo nakon toga preminuo. Kada se navedenom doda činjenica da je u drugom mandatu županice Merzel preko šest milijuna kuna mimo zakona utrošeno na 14 savjetnika, točnije koalicijskih podupiratelja njezine vlasti, mnogo je toga što Merzelova svojim sugrađanima mora pojasniti. Bogata županica siromašne sisačke županije morat će objasniti i kako je uza svu raskoš uspjela uštedjeti 30 tisuća eura, ali i kako je smogla 170 tisuća eura za stan u Zagrebu, u neposrednoj blizini hotela Sheraton. Također, neka objasni zašto je majka Sekulić, braneći kćer na TV-ekranu, tvrdila da njezina obitelj u Odri kod Siska ima stotine grla stoke, konja i svinja.

Ljubav svojega života, barem se tako za sada čini, županica pronalazi u Mladenu Merzelu. Liberal, ali i hrvatski branitelj Merzel se sa sadašnjom suprugom spaja 2008. godine, kada je režirao paradu županijskih branitelja, koju je financirala županija i na čijem je Gradskom stadionu glavni govornik bio bivši predsjednik, Stipe Mesić. Drugi suprug rastrošne SDP-ove barunice, dizajner Mladen Merzel u pet godina zajedničkog života značajno je popravio svoje imovinsko stanje. Trosobni stan s garažom i vikendicom u petrinjskom Novom Selišću, ne treba pribrajati u ono što je posljednjih godina kupljeno. Iako u Poreznoj upravi suvlasnik lokalnog radija nema stalan prihod, s honorarima je za 45 tisuća eura kupio četverosobnu kuću i tri dvorišne zgrade u Starčevićevoj ulici 5. Na toj adresi prošle je godine bilo sjedište SDP-ova izbornoga stožera, na što su potrošeni milijuni kuna.

Dok bivša županica još nekoliko dana mora odležati u pritvoru, njezin nećak Dalibor Rožanković dobro se snalazi. Nedavno je tako nabavio autobus s kojim planira ozbiljan poduzetnički pothvat. Vozač sisačke hitne pomoći ujedno je i suvlasnik tvrtke Unatransa, a nakon prozivki HDZ-ovih lidera za 15-milijunsku vrijednost obiteljske imovine, pravda se kako se novca za kušnju četverosobnog stana u zadarskom Diklu domogao vlastitim radom i obrtničkom uslužnom zaradom svoje supruge. Drugi put pravdao se tvrdeći da su kupoprodaju svojim novcem potaknuli majka Mira, baka Marija Sekulić te teta Marina Lovrić Merzel. Premda je znao čiji je novac investiran, mladi se Dalibor po svemu sudeći nije nadao da će dvije godine kasnije pred zakonom zajedno s tetom i vlasnikom Soliduma suodgovarati za počinjenje kazenenih djela primanja i davanja mita te pranje novca. Institucijama koje se bave županičinom imovinom nije promaknuo podatak da je sestra Merzelova djelatnica bolnice dok joj je majka umirovljenica, također skromnih primanja. Darežljiva baka gotovinom je kupila stan i unuku Saši Lovriću pa tako županičin sin iz prvoga braka stanuje pokraj gimnazijske zgrade, u strogom središtu Siska. Otkuda sva ta silna imovina i novac članovima obitelji Merzel, uskoro bi moglo postati jasno. No, ono što je jasno svima koji bace pogled na imovinu ove obitelji jest da se isplati u pravo vrijeme biti u pravoj partiji.

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content