ALEN HALILOVIĆ: Hrvatska je moja domovina i oduvijek moj jedini izbor

‘Messi? On je najbolji! Sjajan čovjek. A nogometno će za mene uvijek biti najbolji na svijetu. Drugi je svijet’

 

Alen Halilović se nakon utakmice s Maltežanima našao u zagrljaju s obitelji, prijateljima…. Ispod južne tribine, gdje nogometaši izlaze nakon maksimirskih utakmica, mlada zvijezda Vatrenih bio je tražen poput Luke Modrića ili Ivana Rakitića. Svi ga vide kao nasljednika ovog dvojca, predvodnika mlade generacije hrvatskih nogometaša, koji će vrlo brzo zaigrati na njihovoj razini i biti jedan stožerni igrač Vatrenih. Možda već i na Europskom prvenstvu u Francuskoj, jer nitko ne sumnja da će se nacionalna vrsta plasirati.

Protiv Cipra i Malte još jednom je pokazao svoju bogomdanu nadarenost, Kovačeva vrsta nema igrača koji tako okomito juri prema golu i ima takve brze driblinge i prodore. Uostalom, ovo nije naša umotvorina, španjolski mediji su pisali, nakon što je došao u Barcelonu, da se radi o igraču koji podsjeća na Messija.

S obzirom da je protiv Malte odigrao prvu kvalifikacijsku, “službenu” utakmicu za Hrvatsku, definitivno je postao Vatreni i više se ne može predomisliti kad se radi o boji dresa. To smo napisali samo zato jer su se u medijima stalno pojavljivale razne informacije o tome kako je moguće da će Halilović na kraju svega zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

– Kad me još Igor Štimac bio pozvao, rekao sam da ću igrati za Hrvatsku. Uvijek sam bio odlučan kad se radilo o tome, Hrvatska je moja domovina i naravno da nosim dres hrvatske reprezentacije. Uostalom, to sam rekao baš u Sportskim novostima. Sve drugo bile su špekulacije koje su se pojavljivale s vremena na vrijeme. Je li itko ikada iz mojih usta čuo riječ koja bi sugerirala nešto drugo, neku drugu opciju? Mediji su to “pumpali”.

Malo smo porazgovarali o utakmici s Maltom, za koju je najvažnije da je Hrvatska pobijedila i na konto stavila tri boda.

– Maltežani su se povukli, branili se sa svim igračima, u prvom poluvremenu nismo imali prilika. U drugom poluvremenu izbornik Kovač je promijenio taktiku, ubacio dvije špice, igrali smo napadački, u tom dijelu smo pokazali da smo pravi. Postigli smo dva pogotka, imali još dosta prilika.

Pričao je s osmijehom na licu…

– Vidjet ćete da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji.

Otkada je otišao u Barcelonu, za hrvatske medije nije pričao o svom životu u glavnom gradu Katalonije. Za Sportske novosti je prvi put progovorio o svojim doživljajima i početnim impresijama u jednom od najvećih klubova svijeta.

– Znate kako mi je u Barceloni? Super, jednostavno super. Sve što smo se bili dogovorili, do najsitnijih detalja, ispunjava se. Prije no što sam došao predočen je način na koji ću trenirati i napredovati. Radi se apsolutno po tome, sjajno se osjećam, o svom boravku u Barceloni mogu govoriti samo u superlativima.

Naravno da nije mogao izostaviti svoga klupskog kolegu…

– Rakitić mi mnogo pomaže. Kad mi god nešto zatreba, javim se njemu, a on sve riješi. Raketa super priča španjolski, stvarno je legenda! Raketa se sjajno snašao i uklopio u Barcelonu, on će tamo napraviti čudesan posao.

Halilović igra u Barceloni B. Kakva je atmosfera u toj momčadi, kako se trenira, kakva je komunikacija s onom najboljom momčadi?

– Atmosfera u momčadi iznimno je dobra, pozitivna, smirena, ali i vesela. Suigrači su sjajni, jedni drugima pomažu, baš smo kao jedna velika obitelj.

Barcelona vas je prijavila za Ligu prvaka. Lijepa činjenica, zar ne?

– Prijavili su me za Ligu prvaka i zbog toga sam jako sretan. Time su pokazali da računaju na mene! Sad je na meni raditi i trenirati da bih opravdao sve što ti krasni ljudi u Barceloni misle o mojem nogometnom znanju.

Kakav je dojam na vas ostavio Messi i ostatak Barceloninih veličina?

– Messi i svi ostali momci iz najbolje momčadi Barcelone su jako pozitivni. A Messi? On je najbolji! Sjajan čovjek. A nogometno će za mene uvijek biti najbolji na svijetu. Drugi je svijet. Uvijek sam navijao za Barcelonu i Messija. S Messijem sam inače smo trenirao i igrao mjesec i pol dana. Tek sam se zadnja dva tjedna vratio u Barcelonu B kad je počelo prvenstvo.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content