Vratio se pobjednik US Opena: ‘Ponosan sam što sam Hrvat’

Nešto poslije 13 sati u Zagreb je sletio osvajač US Opena. No Marin Čilić neće se previše zadržati u metropoli. Već u utorak ide na feštu i veliki koncert u Međugorje

 

Marin Čilić proživljava najbolje trenutke karijere. Osim što je osvojio US Open, donio je Hrvatskoj odlučujući bod u Davis Cupu, pa će naši tenisači od sljedeće sezone ponovno biti dio Svjetske skupine.

– Hvala ti na tome što si razveselio Hrvatsku, te dvije večeri kad si pobijedio Federera i Nishikorija bit će zapisane u našu tenisku povijest. Hvala ti od srca – rekao je Milan Bandić na dočeku Čilića.

– Mnogo se toga brzo dogodilo u posljednjih desetak dana. Uživam svaki dan, ponosan sam što dolazim iz Hrvatske i što sam dobio potporu, pa sam uspio napraviti ovaj uspjeh. Vjerovao sam da će se to dogoditi u mojoj karijeri, ali na ovakav način i ovako brzo… To je bilo iznenađujuće – rekao je osvajač US Opena.

– Posljednja dva dana bio sam sa ekipom, lijepo je bilo dijeliti reprezentaciju s ovako mladom ekipom, još i ljepše što smo pobijedili – osvrnuo se i na Davis Cup rezultat u Nizozemskoj i dodao:

– Mate (Delić) je napravio vrhunski posao i mislim da nam je donio ključni bod. Pokazao je koliko vrijedi. Zaslužuje sve pohvale za ovaj Davis Cup.

Čilić je osvajanjem US Opena dobio potrebno samopouzdanje za nastavak karijere.
– Najviše što sam dobio osvajanjem Grand Slama jest činjenica da sad imam recept. U svim pripremama za buduće turnire znam kako se trebam pripremiti i što trebam raditi da bih došao do uspjeha, pa se nadam da će biti još mnogo svijetlih trenutaka – objasnio je, pa još jednom pohvalio i svog trenera Ivaniševića.

– Stvarno mi je mnogo pomogao, ne samo on nego i ostatak cijele ekipe. Nadam se da ću nastaviti s tenisom iz 23. stoljeća, kako ga je Goran nazvao.

Čilić odmah putuje prema rodnom kraju. U utorak će u Međugorju biti održan veliki koncert, za Marina i prijatelje svirat će Marko Perković Thompson, Mate Bulić i Jole.

– Bit ću u svom rodnom mjestu, treba biti velika fešta da nam ostane u pamćenju ovaj veliki uspjeh – naglasio je Marin.

– Radujem se što ću mu osobno stisnuti ruku i čestitati s iskrenom željom za još mnogo ovakvih rezultata koji nas Hrvate čine radosnim i ponosnim – objavio je Thompson na svojoj stranici na Facebooku.

Izvor: 24sata.hr

 

 

Odgovori

Skip to content