ČESTITAMO SKROMNOM MAESTRU: Luka Modrić osmi je najskuplji igrač svijeta (video)

Luka Modrić je 8. na svijetu, među 100 najskupljih još samo Rakitić

DV1564879

Najpoznatija stranica na svijetu za transfere igrača Transfermarkt procjenuje hrvatskog reprezentativca i igrača Real Madrida, Luku Modrića, na 55 milijuna eura, što ga stavlja na diobu osmog mjesta najskupljih nogometaša svijeta, zajedno s Radamelom Falcaom.

Nećemo pretjerati ako kažemo da je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka svijeta, bez kojeg bi igra Real Madrida itekako trpila. Hrvatski maestro dirigira napadima Kraljevskog kluba, a talijanski stručnjak Carlo Ancelotti bez njega ne može zamisliti svoju igru. Prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača u pohodu Reala na deseti naslov prvaka Europe. I ove sezone je nastavio u istim tonu. Tako je u utorak u Ligi prvaka, u pobjedi Reala nad Baselom 5:1, istaknuo se asistencijom i odličnim potezima tijekom cijelog dvoboja.

Odlične igre povećale su cijenu Modriću, pa tako Transfermarkt Hrvata procjenjuje na 55 milijuna eura, što ga stavlja na diobu osmog mjesta. Isto toliko vrijedi i fantastični kolumbijski napadač i novi igrač Manchester Uniteda Radamel Falcao.

Na prvom mjestu najskupljih igrača svijeta nalazi se briljantni Argentinac Lionel Messi koji vrijedi 120 milijuna eura. Najbolji nogometaš svijeta u sezoni 2013/14 Cristiano Ronaldo nalazi se na drugom mjestu s 20 milijuna eura manje. Gareth Bale vrijedi 80 milijuna, Neymar 70, dok se na petom mjestu nalazi se James Rodriguez (60 milijuna). Isto vrijedi i Urugvajac Luis Suarez. Slijede Cavani, Falcao i Modrić te Angel di Maria.

Zanimljivo, ali prema ovom rasporedu ispada da je Modrić najskuplji vezni igrač svijeta. Iza njega se na toj poziciji nalaze Paul Pogba, Arturo Vidal, Toni Kroos i Andres Iniesta, koji vrijede 10 milijuna eura manje
Izvor: Sportski.net/S.M.

 

Odgovori

Skip to content