(VIDEO) Josić pozvao simpatizere Stožera da podupru referendumsku inicijativu ‘U ime obitelji’

VLAST UDARA NA DEMOKRACIJU – Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić pozvao je danas na konferenciji za novinare sve simpatizere tog stožera da se “odupru stranačkoj stezi” i podupru referendumsku inicijativu za izmjenu izbornog zakona udruge “U ime obitelji”.

“Referendumi se moraju održati, a gospodi u poziciji i opoziciji poručujemo: ‘Ne igrajte se referendumskim institutom, igrate se vatrom’”, poručio je Tomislav Josić i ocijenio da se onemogućavanjem referenduma vlast stavlja iznad naroda, a narod je, po njegovim riječima, jedini suveren u Republici Hrvatskoj.

“Vidimo da se u ostalim državama referendumi gotovo svakodnevno održavaju. Zašto se ovdje ne dopušta i ne želi da se čuje volja naroda? Pustite narod da odluči je li za nešto ili nije. Mi ćemo se uvijek s time složiti”, rekao je, ističući kako se svaki referendum mora održati “ako se prikupi dovoljan broj potpisa i ako Ustavni zakon kaže da je pitanje ustavno”.

“Tko ga onda može zabraniti i na osnovi čega će ga zabraniti? Opet će izmisliti neku floskulu pa će reći iz toga razloga ga zabranjujemo. U demokratskim državama to se ne smije, i to je direktan udar na demokraciju”, ocijenio je Josić.

Za 23. rujna najavio je sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata na kojem će razmatrati pitanje referendumskih inicijativa i ovogodišnjeg obilježavanja Danas sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Izvor: Narod.hr/h

 

 

Odgovori

Skip to content