Huligan očito blizak idejama Pokreta za sekularnu Hrvatsku razbio nos staroj katolkinji

Predsjednica Hrvatskoga pokreta za život i obitelj i poznata katolička aktivistica dr. Ružica Ćavar ozlijeđena je tijekom današnjeg prosvjednog skupa održanog na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku.

Poznatu katoličku aktivisticu, koja se na tom skupu pojavila zajedno sa skupinom protuprosvjednika, jedan je prolaznik razbio nos i srušio je na pod, pa ga je policija uhitila

Pokret za sekularnu Hrvatsku odmah se ogradio od napada te poručio kako izgrednik nema veze sa skupom, nego je riječ o slučajnom prolazniku.

Organizator skupa na kome je nazočilo stotinjak prosvjednika tražio je raskid ugovora s Vatikanom.

– Hrvatska nije Hrvatikan i odmah tražimo raskidanje ugovora s Vatikanom – poručili su danas sa skupa održanog u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku.

– Osjećamo to na vlastitim džepu, ugovori su potpisani u tajnosti, političari su o njima odlučili bez nas, da crkvenoj hijererarhiji pripadne naš teško zarađeni novac – poručeno je sa skupa, optuživši Katoličku crkvu da je privilegirana u javnosti te da je “vreća bez dna”.

O iznosima koje aktualna vlast troši na financiranje udruge “Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku”, kao i srodnih joj udruga “Protagora”, “David”, “LIBEROs”, “Zagreb Pride”, inicijativa “Nisam Vjernik”, prosvjed podržavaju udruge “Centar za građansku hrabrost”, ‘Ženska mreža Hrvatske’, “Antares”, ‘Hollaback Hrvatska’ naravno nije bilo riječi.

 

Odgovori

Skip to content