MOLITVA ZA DUHOVNU OBNOVU HRVATSKOG NARODA

„MOLITE I DAT ĆE VAM SE“ (Mt,7.7)
Povodom duhovne obnove Hrvatskog naroda kroz projekt „MOLITVA ZA DOMOVINU“ u 2014. g. za 12 gradova, a na incijativu molitvenih zajednica „Dva Srca“ – voditelj fra Ante Kovačević, OP

U organizaciji Molitvenog saveza Legije Srca Isusova i Marijina iz Splita, Zajednice molitelja i štovatelja Božjeg milosrđa i Pokreta krunice za obraćenje i mir iz Splita te uz sudjelovanje članova Hrvatske udruge Benedikt, a predvođeni don Ivanom Lendićem iz Splita, 20. rujna 2014. g. održano je hodočašće u Hvar na otoku Hvaru.     

U katedrali Sv.Stjepana

IMG_8859 2

održana je zajednička molitva i krunica za domovinu te otpjevana krunica Božanskog milosrđa. Potom su hodočasnici zajedno s mjesnim vjernicima sudjelovali u misnom slavlju kojeg je predvodio don Ivan Lendić iz Splita zajedno s don Milijem Plenkovićom iz Hvara. Don Mili je u svojoj uvodnoj riječi pozvao na mir, ljubav i molitvu u zajedništvu kako bi duhovno ojačali i ozdravili. Na taj način, kazao je don Mili, dobili bi snagu da sačuvamo našu domovinu Hrvatsku koju smo tako teško stekli. Na mir nas je Gospodin pozvao, kazao je don Ivan, navodeći Kristove riječi: “Mir Vam dajem mir vam svoj ostavljam“.

IMG_8872 2

Na kraju misnog slavlja izmolio je molitvu za domovinu te pozvao vjernike da zajedno izgrađujemo jedinstvo Crkve jer smo pozvani od Boga kao vjernici da svojim ponašanjem i dobrim djelima budemo primjer svima.

 

Hodočasnici su nakon sv. mise posjetili muzej Franjevačkog samostana u Hvaru koji je sagrađen u 15 st. kao utočište za mornare. U njemu su danas izložene crkvene knjige, stari novac kao i razni drugi predmeti. Tu su izložene i mnogobrojne slike među kojima je najpoznatija „Posljednja Isusova večera“ koja ima jako zanimljivu povijest. Zanimljivu povijest ima i višestoljetni čempres koji se nalazi u dvorištu samostana. Hodočasnici su posjetili i zbirku samostana benediktinki te muzej Hanibala Lucića u kojem se nalaze vrlo vrijedne čipke od niti agave.

U ime Isusa Krista i Boga oca svemogućega pozivamo sve molitvene zajednice i udruge, a jednako tako i ostale vjernike diljem Hrvatske i inozemstva da nam se pridruže u ovoj hvale vrijednoj akciji.

IMG_8867 2

Sve stavljamo pod zaštitu i Blagoslov Božanskog Srca Isusova i bezgrešnog Srca Marijina!

S Božjim Blagoslovom!

HUB

Odgovori

Skip to content