ŠEPAROVIĆ ODLUČNO NAJAVIO: Ovo je lista osoba koje su nepoželjne u Hrvatskoj

Nakon što su u odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka profesori Josip Jurčević i Zdravko Tomac podnijeli tužbu protiv predsjednika Ive Josipovića zato što ih je oklevetao nazvavši ih luđacima i budalama, javnosti se obratio i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović. Među ostalim, progovorio je o Hrvatskom nacionalnom etičkom sudištu čiji je predsjednik, a koji je formiran u lipnju ove godine. Na prvom zasjedanju veleizdajicama hrvatskih nacionalnih interesa proglasili su Josipovića, ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, a na njihovoj listi našao se i Stipe Mesić vječni bivši predsjednik. Također, spomenuli su i najpoznatijeg Srbina u Hrvatskoj, a radi se o Miloradu Pupovcu. Etičko sudište sa svojim djelovanjem unatoč negodovanju dijela antihrvatski nastrojene javnosti ne kani stati.

Kako je Šeparović najavio kane proglasiti i kategoriju nepoželjnih osoba, odnosno persona non grata. “To će biti Documenta sa Vesnom Teršelič koja čini sramotne, lažne i jednostrane optužbe protiv Hrvatske izjednačavajući krivnju, tražeći sve žrtve svim zločina gdje se i Hrvatsko žrtvoslovno društo zalaže, sve žrtve svih zločina. Ali moramo imati kriterije u tome da se zna koje žrtve, gdje, kada i koliko, a to Documenta ne radi”, smatra Šeparović. Druga osoba koja se istražuje jest bivši ministar vanjskih poslova Kraljevine Švedske koji je dva desetljeća dok smo se mi borili za Hrvatsku sve radio protiv naše zemlje. “On je proglasio zločinom Oluju. On je proglasio zločincem našega pokojnog predsjednika Tuđmana”, nabraja Šeparović propuste Carla Bildta.

Premda je iznosio neistine te sipao mržnju protiv hrvatskih vrijednosti nedavno je ljetovao u blizini Korčule. U sarkastičnom stilu ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak prokomentirao je Šeparovićeva nastojanja da se Vesnu Teršelić kazni te proglasi nepoželjnom. “Ne slažem se s time da Vesna Teršelič bude persona non grata jer ona je već jako gadno kažnjena. Ta kazna je sasvim dovoljna. Onoga trenutka kad je pročitano da su Gotovina i Markač oslobođeni mislim da joj je to bila kazna koju do kraja života ne može progutati. Zašto bi je proglasili kada je to tako”, zapitao se Hodak.

S obzirom da je predsjednik Josipović onaj kojega je posebno zasmetalo to što je proglašen veleizdajnikom u cijelosti prenosimo argumente zbog kojih je moralno osuđen:

1. Ivo Josipović je dosljedno cijeli svoj mandat provodio britansku i velikosrpsku strategiju koja je sustavno krivotvorinama pokušala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat s podijeljenom odgovornošću i krivnjom.

2. U posjetu Vukovaru zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem javno je demonstrirao prihvaćanje velikosrpskih krivotvorina o izjednačavanju zločina.

3. U Dubrovniku je u pozivu za koncert beogradske Filharmonije izdajnički pretvorio agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Dubrovnik u splet nesretnih politika amnestirajući agresore.

4. U skupštini Bosne i Hercegovine lažno je optužio hrvatsku politiku 90-tih godina za sve zlo u Bosni i Hercegovini.

5. Sklopio je strateško partnerstvo s Velikom Britanijom i prihvatio provoditi britansku politiku u regiji tako da se više brinuo za regiju nego za svoju Hrvatsku.

6. U Izraelskom Knessetu teško je optužio vlastiti hrvatski narod lažno ustvrdivši da u hrvatskim srcima još uvijek živi ustaška zmija.

7. Pokušavao je do zadnjeg trenutka povući Hrvatsku tužbu pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj.

8. Ivo Josipović bio je politički pokrovitelj djelovanja pete haaške kolone u Hrvatskoj na čelu sa Vesnom Teršelič i Zoranom Pusićem te im je za izdajničko djelovanje dodjeljivao odličja i najveća priznanja čime se objektivno i sam svrstao u petu kolonu.

9. Autoritetom predsjednika Hrvatske zatražio je od Ustavnog suda Republike Hrvatske ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije.. Dakle, Ivo Josipović je s najvišeg mjesta vlasti u Hrvatskoj proučio: “Slažem se da vojni sudovi JNA sude i presuđuju hrvatskim braniteljima, slažem se da Srbija aktivira te optužnice.”

10. Spriječavao je istraživanje i osude komunističkih zločina te je veličao crvenu zvijezdu petokraku kao simbol pravde i slobode čak je tvrdio da je Hrvatsku stvorio Tito i komunisti, a da su je hrvatski branitelji samo još jedanput obranili od nasrtaja velikosrpske politike.

11. Ivo Josipović snosi moralnu i drugu odgovornost što je u Ured Predsjednika uveo kao svoje savjetnike notorne protivnike hrvatske državnosti kao što su Dejan Jović, Budimir Lončar i Darija Šilović Karić.
Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

 

 

 

Odgovori

Skip to content