Uhićeni Milan Bandić, Petar Pripuz i Slobodan Ljubičić Kikaš

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, te predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš uhićeni su višemjesečnog policijskog istraživanja, javlja HRT.

“Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o., koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku.

Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u, stoji u priopćenju policije.

Bandićev odvjetnik potvrdio da je gradonačelnik u policiji

Zagrebački odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je večeras da on zastupa privedenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je popodne navodno uhićen zajedno s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

“Da, ja sam njegov odvjetnik, idem upravo k njemu na ‘Oranice’”, kazao je za Hinu Krsnik večeras nešto iz 19 sati. Oranice su kolokvijalni naziv za sjedište Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ali i mjesto gdje se usmnjičenici predaju pritvorskom nadzorniku.

No, Krsnik nije mogao potvrditi je li Bandić i formalno uhićen ili je kod policije na razgovoru.

Po pisanju medija, zagrebačka policija danas je, po nalogu Uskoka, uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petar Pripuz zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

Iz policije se još ne mogu dobiti informacije tko je uhićen, a iz MUP-a su na svojim internetskim stranicama objavili kako je više osoba uhićeno nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. Istraživanje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koordinirali su ga DORH i Uskok.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će one u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku, navode u MUP-u i dodaju kako će kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

I Uskok je na svojim internetskim stranicama kratko objavio isti tekst kao MUP.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je Hini kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Izvor: Narod.hr

 

 

Odgovori

Skip to content