„HOLYWIN – SVETOST POBJEĐUJE“ U ŠEST HRVATSKIH GRADOVA

„HOLYWIN – SVETOST POBJEĐUJE“ U ŠEST HRVATSKIH GRADOVA: ZAGREBU, VARAŽDINU, VRBOVCU, RIJECI, VODICAMA I KARLOVCU

Zagreb: Holywin ˝Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu˝

Misno bdijenje uoči blagdana Svih Svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje“ održat će se u petak, 31. listopada 2014. u 18.30 sati u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati (Voćarska 106).

2ef5aadf97c692ad679120fde891bf05_L

Misno bdijenje predvodit će vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a scenskim prikazom nakon misnog bdjenja prikazat će se život bl. Alojzija Stepinca za čiju skorašnju kanonizaciju molimo.

U radosnom iščekivanju dana kada će biti proglašen svetim, mladima želimo približiti lik zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca te veliko svjedočanstvo vjere koje je dao svijetu ne posustajući u svojoj borbi za Istinu.

Deveti po redu Holywin održava se u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a geslo ovogodišnjeg Holywina je „Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu“ (bl. Alojzije Stepinac).

Plakat preuzmite OVDJE.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti od ponedjeljka, 27. listopada u Uredu za pastoral mladih (Branjugova 1) od 9 do 17 sati.

Karlovac„Holywin – svetost pobjeđuje“
Misno bdjenje uoči blagdana Svih Svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje“, uz Zagreb, održat će se u petak, 31. listopada i u Karlovcu.

Program započinje svetom misom u 18.30 sati koju će u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predslaviti župni vikar Župe sv. Anastazije u Samoboru, vlč. Josip Čulig.

Glavni dio večeri je predstava koja počinje u 20 sati, a na kojoj će mladi karlovačkih župa prikazati kako sv. Petar rukovodi vratima raja. Kroz kratke skečeve predstavit će se četiri svetca: José Maria Escriva de Balaguer, Jozefina Bakhita, Josip Kupertinski i Josip Benedikt Cottolengo.

Predstava će se održati u velikoj dvorani svetišta, a nakon predstave, mladi pozivaju na kestenijadu i druženje uz živu glazbu.

Vodice: Holywin ˝Ljubav – naš životni poziv˝
U petak, 31. listopada u župnoj crkvi sv. Križa u Vodicama održati će se molitveno bdijenje uoči blagdana Svih svetih pod nazivom “Noć otvorenih vrata crkvi”. Molitveno bdijenje je inicijativa mladih vjernika Grada Vodica, koji žele naglasiti važnost blagdana Svih svetih.

Inicijativom se želi očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života, te vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih svetih. Uz slavljenje Boga pjesmom i zajedničkom molitvom sa cijelom Crkvom, svetom, trpećom i putujućom razmatrati ćemo i promišljati o svetosti.

Organizaciju Noći otvorenih crkvi u Hrvatskoj potaknula je Udruga Misijska Europska Katolička Inicijativa “Kristov stol” iz Zagreba, a u župi Vodice organizira se već drugu godinu zaredom, te se nadamo da će ovo bdijenje postati tradicionalno u našoj župi. O svima nama ovisi koliko ćemo sami doprinijeti zajedništvu u vjeri s čitavom Crkvom.

I na kraju nemojmo zaboraviti da smo svi pozvani na svetost. Radujemo se Vašem dolasku i ne zaboravite da smo svi za nebo stvoreni, poručuju mladi župe Vodice.

PROGRAM
17.30 – Krunica Blažene Djevice Marije
18.00 – Sveta Misa
20.30 – Prva Večernja Svih svetih uz čitanje izabranih ulomaka iz Katekizma Katoličke Crkve
21.00 – Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu i blagoslov s Presvetim
22.00 – Druženje

Rijeka: Holywin „Za upad ne treba maska jer postoji netko tko te želi vidjeti bez maske“

U petak, 31. listopada s početkom u 20 sati u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu biti će organiziran bogat duhovni program za mlade pod nazivom „Holywin – Noć svetaca“.

Bdijenje mladih uoči svetkovine Svih Svetih odvijat će se pod geslom: „Za upad ne treba maska jer postoji netko tko te želi vidjeti bez maske“. Organizatori događaja su Povjerenstvo za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, Franjevački svjetovni red, trsatski franjevci i FRAMA Trsat.

Vrbovec: Holywin ˝Brat magarac˝ – predstava o životu sv. Franje
Povjerenstvo za pastoral mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije po pvi put organizira Holywin u župi sv. Vida u Vrbovcu.

Svetu misu u 18.30 predvodi msgr. Tomisalv Rogić.

20.00 predstava “Brat magarac”
21.00 druženje
21.30 klanjanja u većim gradovima u biskupiji

Izvor: medjugorje-info.com

 

Odgovori

Skip to content