Branitelje posjetio i THOMPSON

Dajem potporu našim braniteljima. Ovo je borba dvaju svjetonazora!

”Ovo je borba dvaju svjetonazora. Jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut, a drugi koji je antinacionalan, antibraniteljski i potpuno antinarodan”, rekao je Thompson

Pred Ministarstvom u Savskoj u Zagrebu branitelje koji prosvjeduju 10. dan posjetio je i Marko Perković Thompson.

”Ovo je borba dvaju svjetonazora. Jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut, a drugi koji je antinacionalan, antibraniteljski i potpuno antinarodan. Dajem svoju potporu našim braniteljima, s njima sam uvijek bio i ostat ću”, rekao je Thompson, a prenose 24sata.

“Branitelji ne mogu više gledati propast suboraca i svih ljudi oko sebe. Naši interesi su zajednički, a to je boljitak branitelja i svih Hrvata. Prepustili smo državu političarima, a mi znamo držati i pušku i olovku”, rekao je Riječanin Perica Prpić (43), pripadnik specijalne policije “Ajkula”. Dodao je da je interes današnje političke oligarhije izbaciti branitelje iz političkog života.

Podrška iz cijele Hrvatske

Oko 150 dubrovačkih branitelja okupilo se nadomak dubrovačke povijesne jezgre i poduprlo suborce koji već deseti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu tražeći, među ostalim, ostavke ministra Predraga Matića i njegova pomoćnika Bojana Glavaševića te zamjenice Vesne Nađ.

Danas su se branitelji autobusima dovezli iz Rijeke, Šibenika i Posavine. Braniteljima su Riječani i Šibenčani dovezli svježu ribu.

Kćer legendarnog Mile Dedakovića Jastreba, Jelena Dedaković, pročitala je pismo podrške svog oca, zapovjednika 204. vukovarske brigade.

U zgradi Zagrepčanke predstavnici branitelja su se sastali s ministrom zdravlja Sinišom Vargom u uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak.

Podsjetimo, u četvrtak u 11 sati prema Saboru će krenuti invalidi 1. skupine i to pješice. Savskom će krenuti prema Ilici i Trgu. Zatim će prolaziti Radićevom, kroz Kamenita vrata i doći do Sabora.

Autor: A. Pranjić / HINA/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content