TJEDAN SJEĆANJA: Škabrnja – put istine

Članovi i prijatelji Hrvatske udruge Benedikt, u subotu, 15. studenog, šestog dana manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, hodočastili su u Škabrnju, mjesto hrvatskog stradanja i žrtve

Čovječe zastani nad ovom mržnjom i osjeti Marijinu ljubav. Budi čovjek ljubavi.“ poruka je koja stoji pored ranjena Gospina kipa koji je stradao u ratu tijekom napada na Škabrnju. Nalazi se u prelijepoj novoj crkvi Uzvišenja Blažene Djevice Marije i ostavljen je tako oskvrnjen kako su ga našli naši branitelji. 

skaboysMladi su jamstvo da se Škabrnja nikada neće zaboravit: Ljubo, Vide (predsjednik HUB-a), Denis i Miljenko

Ostavljen je kao simbol svega onoga što su ta crkva, mjesto, a najviše Škabrnjanci proživjeli u Domovinskom ratu.

Nakon potpunog uništenja uspjeli su se, kako kaže ondašnji zapovjednik obrane Škabrnje, gosp. MARKO MILJANIĆ, Božjom voljom i ljubavlju, te dobrotom dragih ljudi, izdići iz svega, podići Škabrnju ponovno i živjeti punim životom u vjeri.

Doživjeti tako nešto bio je razlog našeg puta za Škabrnju. Šezdesetak se članova Hrvatske Udruga Benedikt i prijatelja zaputilo u to selo-mučenika odati počast onima koji su dali život za slobodu naše Domovine.

Zbog njihove žrtve mi sada živimo svoj život slobodni u vjeri, prepoznajući ljubav, prijateljstvo i ponos baš na ovakvim susretima i putovanjima. Ne treba zaboraviti, već nadvladati takvu mržnju, ići putem Krista i Crkve te moliti kako se tako nešto više nikada ne bi ponovilo.

Više slika, ali i komentara na profilu fb/Denis Meštrović

Denis Meštrović
HUB

Odgovori

Skip to content