VUKOVARSKA VUKOVARCIMA: Mural posvećen herojima

Vukovarska ulica u Splitu: Mural s akterima vukovarske epopeje

Prvi put u Hrvatskoj ispisana himna Turbo voda

U sjećanje na žrtve Vukovara, na poznatom muralu u Splitu, momci iz Torcide su oslikali novih 40 metara, ispričavši nove pojedinosti iz herojske obrane hrvatskog grada

Tako su na muralu ispričane nove pojedinosti iz herojske obrane Vukovara, te ponovno odana počast generalu Blagi Zadri i njegovom sinu Robertu, kao i francuskom dragovoljcu, Jeanu Michelu Nicolieru, ali su uz njih oslikani i ostali legendarni zapovjednici – Ivan Poljak Sokol sa Sajmišta, Ivan Anđelić Doktor, Andrija Marić i Marko Babić, te Ivan Leutar iz Pustinjskih štakora.

2 1STakoriZutiMraviTakođer su na muralu oslikani pokojni papa Ivan Pavao Drugi, zbog svog doprinosa priznanja Republici Hrvatskoj i stalne podrške hrvatskom narodu u borbi za slobodu, teEnver Arnautović, koji se kao 16-godišnjak borio u Vukovaru.

3 1STakoriBlagoTakođer, uz Blagu Zadru i Ivana Anđelića napisane su poruke koje su ovi legendarni zapovjednici poručili preko radijskih veza i telefona četnicima koji su ih nazvali i pokušali im prijetiti.

4 1STakoriBabicNo, naročito u ovom nastavku murala, koji već četvrtu godinu zaredom raste u Vukovarskoj ulici, trebamo istaknuti kako su njegovi autori, zahvaljujući suradnji s preživjelim borcima iz Vukovara, prvi put u Hrvatskoj objavili himnu Turbo voda, u kojem je na Trpinjskoj cesti zajedno s ocem, generalom Blagom Zadre, tenkove uništavao i njegov sin Robert.

5 1STakoriJeanMichelTako se ovaj poznati mural u Vukovarskoj pridružio na novi način ispisivanju povijesti o doprinosu hrvatskih branitelja u gradu heroju.

6 1STakori

 

7 1stakoriPapa

8 1STakoriAndjelic

 

9 9999999991STakoriTurbo

10

11 1STakoriMural (1) Izvor: croative.net 

Odgovori

Skip to content