HRVATSKA 2016: Milanović u zatvoru zbog zloporabe službenog aviona

Izložen medijskom bombardiranju u slučaju Bandić, jedva sam zaspao. Imao sam i noćnu moru – sanjao Hrvatsku u 2016. godini. U toj, ne tako dalekoj budućnosti – Remetinec je bio pun SDP-ovaca… Iza rešetaka je završio i bivši premijer – Zoran Milanović!

Milanovića su uhitili u Rijeci, u zagrljaju jedne lokalne „pevaljke“. Cura uopće ne izgleda loše. Pakirali su torbe, navodno: pokušavali pobjeći u Italiju! Maskirani specijalci s dugim cijevima izvrnuli su ga na pod. Iz torbi je ispalo desetak pari skupih svilenih čarapa, koje bivši premijer obožava i koje je kupovao na državni trošak kada je još bio u Banskim dvorima. „Pevaljka“ vrišti… Mislim da pjeva nešto o boji očiju i oceanu… Akciju u Rijeci vodio je zagrebački Pnuskok. Riječanima u ovome slučaju nisu vjerovali! Navodno: bivši šef kabineta, bivšeg SDP-ovog premijera – drukao je Milanovića. Uskok ga je ucijenio: – Hapsit ćemo ti suprugu, ako nam ne kažeš sve o Zokiju! Saucha je odmah pristao na suradnju. Rekao je, između ostaloga – da je Milanović još dok je bio premijer, službeni zrakoplov skrenuo s rute Split – Zagreb prema Rijeci, kako bi posjetio prijateljicu. To je za organe gonjenja posve dovoljan razlog da se čovjeka privede i zatvori! Pred stanom u kojem su pokupili Milanovića – bezbroj je kamera i fotoreportera. Čak i u snu bilo mi je žao čovjeka.

Da tregedija za obitelj Milanović bude veća – uhapsiše mu i brata! Udaraju na obitelj, stvarno su grozni ti HDZ-ovci… Optužbe protiv Krešimira Milanovića znatno su ozbiljnije: priveli su ga jer je, navodno, od jednog slavonskobrodskog poduzetnika i člana SDP-a, uzeo mito za sređivanje predstečajne nagodbe. Priča se nešto i o proširenju istrage na „Podravku“, banke i koncesije… Uhićen je u Splitu na nekom partiju, gdje nije nedostajalo komada ni opijata. Špekulira se da će protiv Kreše Milanovića svjedočiti bivši SDP-ov minstar Slavko Linić. Ne zna se ima li protiv brata bivšega premijera materijalnih dokaza, no to i nije važno – u Hrvatskoj se ljude može osuditi samo na temelju izjava svjedoka – pokajnika i drugih…

Sanjam i dalje: U Zagrebu je na vlasti Mirela Holy. Grad izgleda opskurno. Poput Napulja – posvuda hrpe smeća. Srušili su Centar „Cvjetni“. Nema noćne rasvjete. Svuda naokolo lete šišmiši! Umjesto fontana sada imamo bare – gdje krekeću žabe – sve u skladu s politikom održivog razvoja! Na Kazališnom trgu, koji se i dalje zove Titovim imenom, podignuta je i bista „Maršala“. Predsjednik Skupštine Grada Zagreba je Davor Bernardić. Kada su uhapsili Bandića poželio je biti gradonačelnik, međutim, Milanović mu to nije dopustio, radi dogovora s Mirelom. Rekao mu je: – Ti slinavac jedan pa Bandić ti je dao stan, ne možeš biti kandidat SDP-a, već imamo sporazum s Orahom!
Čim je postala gradonačelnica, Mirela je odmah objavila da više nema besplatnih udžbenika za zagrebačke pučko-školce. Pa knjige se rade od drva, a šume moramo čuvati! U opticaj su odmah puštene stare knjige iz 1972. godine… Mirela je ukinula i topli obrok u vrtićima. Djeca sada jedu tjesteninu sa šećerom. Pa neće valjda jesti meso ubijenih životinja?! Osim toga, djeca su nam i onako predebela – znao je reći bivši premijer Milanović.

Na Jelačić placu hrpa policije. Prosvjedni skup najavili su estradnjaci. Ukinuli su im Zamp! Skup je propao kada se na pozornicu popeo bivši predsjednik, sada samo profesor na Pravnom fakultetu – Ivo Josipović. Sjeo je za glasovir i počeo svirati svoj „YUbilus“. Ljuti Bare izvrijeđao je uglađenog profesora. Napao ga je iglom! Intervenirala je policija i Bareta odmah strpala u maricu. Vijest se brzo proširila Zagrebom. Došla je čak i do zagrebačke Skupštine, međutim, predsjednik Bernardić ima drugih problema – uhapsili su mu pola skupštinskih zastupnika. Navodno: svi su se oni prije šest-sedam godina protuzakonito zaposlili u Zagrebačkom holdingu, kojim je tada upravljao Ivo Čović. Neki od njih kasnije su se prebacili u kukuriku Vladu, ministarstva i državne tvrtke. Veliki udarac za zagrebački SDP: njih skoro 200 moglo bi završiti u zatvoru! Trebat će nam još jedan Remetinec – zabrinuto na Jabuci TV objašnjava HDZ-ov premijer Tomislav Karamarko, dajući već peti za redom intervju režimskom novinaru Romanu Bolkoviću. To je bilo previše čak i za mene – odmah sam se probudio iz sna – sav mokar!

Gledam noćne vijesti, probudio sam se – i natrag sam u 2014. godini. Odmah sam pomislio: – Ufff, dobro je! Ali nije. Milanović je na slobodi! Premijer je i hapsi političke protivnike. Na red je došao Milan Bandić sa suradnicima. Najpopularnijeg zagrebačkog gradonačelnika strpali su u Remetinec, u trenutku kada uživa potporu gotovo 60 posto građana glavnoga grada. Sve si je to Zoki lijepo zamislio, ali ipak – neka se sjeti moga sna – ili možda noćne more?! Kako za koga.

Izvor: direktno.hr

 

 

 

Odgovori

Skip to content