Davor Pavuna ODUŠEVIO u duhu poniznosti pred Svevišnjim

U tomislavgradskoj bazilici održao je predavanje na dvije teme: „Mladi pred izazovima globalizacije“ i „Bog i život: Odnos vjere i suvremene znanosti“.

Predavanje je otpočelo uz Framu Tomislavgrad koja je otjepavala pjesmu Predivan Bog. Fra Josip Mioč, koji je ujedno i organizator, pozdravio je sve nazočne i zahvalio svima koji su došli iz Jajca, Dubrovnika itd.

Davor Pavuna prije svega nas je pozvao da se upoznamo sa svojim jesam. Jednostavna riječ koja mijenja sve oko sebe. Svaka osoba je unikatna i to je naš spas od globalizacije. Naglasio je da ne smijemo imati straha. U svom izlaganju je naglasio da je strast pokretač svega, te istaknuo da se sva čarolija krije u nama samima.

Čast otvaranja druge teme pripala je Novicijatu Franjevačke provincije Bosne Srebrne (Novacima) iz Gorice kod Livna koji su otpjevali dvije pjesme. U drugom dijelu izlaganja Davor se osvrnuo na svoj život te na značenje sakramenata u životu. Istaknuo je da je najvažniji oprost prema samome sebi, te da razlučimo u sebi svijest i savjest.

Za sam kraj izlaganja istaknuo je da u svima prepoznamo našeg najvećeg prijatelja Boga, nakon čega se fra Josip zahvalio prof. dr. sci. Davoru Pavuni na dolasku, a Frama Tomislavgrad uručila mu je prigodni poklon te se župnik fra Velimir zahvalio svima na dolasku.

Najvažnije je tražiti Isusa ovdje i sada i ne bojati se izazova koje pred nas stavlja život.

Glasbrotnja.net

 

Odgovori

Skip to content