TAJNE VEZE: Ivo Josipović kod Branimira Pofuka, brata necertificiranog vojnog obavještajca

Pofukov brat Zdravko već desetak godina sa srednjom stručnom spremom, bez sigurnosnog certifikata, radi u VSO-i, što je eklatantan primjer kršenja zakona – navodi insider, pitajući se da li je i to primjer koji pojašnjava načela na kojima počiva tzv. Nova pravednost

I unatoč svakodnevnim izjavama kako predsjednička kampanja još uvijek nije počela, aktualni se predsjednik Republike Ivo Josipović ponaša upravo suprotno.

Maksimalno koristeći utjecaj koji mu daje ustavna pozicija na koju je izabran, cijelo vrijeme mandata uz potporu djela sustava i medija isključivo vodi računa o svom osobnom ugledu u javnosti.

Tako će večeras, u srijedu 26. studenog, s početkom u 19.00 sati, aktualni predsjednik gostovati na tribini “Večernji intervju Branimira Pofuka”, koji se održava u Knjižarsko-galerijskom centru “Fadil Hadžić”, u Ilici br. 13.

Analičari koji cijelo vrijeme mandata prate postupke aktualnog predsjednika nisu uopće iznenađeni njegovim večerašnjim gostovanjem kod ovog bivšeg sjemeništarca kojeg je Crkva praktički besplatno odgojila i školovala a koji se u međuvremenu transformirao u jednog od najvećih njezinih kritičara.

Desetak godina radi u VSO-i bez bez sigurnosnog certifikata

Za insidera bliskog zagrebačkim kulturnjačkim krugovima, s kojim smo razgovarali na ovu temu, nema dvojbe kako je riječ o aktivnostima zaplotnjačkih krugova koji imaju za cilj promjeniti svjetonazorsku sliku Hrvatske.

>>Branimir Pofuk pljuje u tanjur koji ga othranio

Kao primjer navodi slučaj Zdravka Pofuka koji desetak godina radi u VSO-i bez bez sigurnosnog certifikata.

-Pofukov brat Zdravko već desetak godina sa srednjom stručnom spremom, bez sigurnosnog certifikata, radi u VSO-i, što je eklatantan primjer kršenja zakona – navodi insider, pitajući se da li je i to primjer koji pojašnjava načela na kojima počiva tzv. Nova pravednost.

Medijsko-obavještajne veze

Podsjetimo, novinarGordan Malić je već ranije ustvrdio da su tri člana obitelji predsjednikovog savjetnikaSiniše Tatalovića zaposlena u raznim hrvatskim tajnim službama. Prema istom izvoru u vojnoj tajnoj službi zaposlena je i supruga urednika u Jutarnjem listuIgora Alborghettija, gdje također radi i kćer predsjednika SaboraJosipa Leke.

– Dodamo li ovim pokazateljima i spoznaju da predsjednik na mjestu savjetnika i dalje drži Aleksandra Perkovića čijem se ocu Josipu sudi u Njemačkoj, kao i činjenicu da se dobar dio Josipovićeve kampanje, ali i omalovažavanja drugih protukandidata, odvija preko medija u kojima se na odgovornim pozicijama nalaze osobe za koje se osnovano sumnja da su bile bliske nekadašnjim jugoslavenskim tajnim službama, onda se osnovano moramo zapitati kamo sve to vodi – pita se naš sugovornik.

>>Nobilovi krivokletnički scenariji – Uloge Krunoslava Pratesa i Vladimira Šantića osmišljene prema istom modelu

Tajna “ljubavna” veza između aktualnog predsjednika i medija očito je djelom izravna posljedica primjera vidljivih u slučajevima Alborghetti, Tatalović, Perković, Radman, Pleše, Leko ali i najnovijeg primjera novinara Branimira Pofuka i njegovog brata “necertificiranog obavještajca” Zdravka.

Pitanje je to s kojim bi u ovoj kampanji netko morao suočiti aktualnog predsjednika. U protivnom se izlažemo riziku sudjelovanja u još jednoj farsi od predsjedničkih izbora, nalik večerašnjem gostovanju Ive Josipovića kod “neovisnog” Branimira Pofuka.

Autor: Robert Horvat/hrsvijet.net

 

Odgovori

Skip to content