RAZOTKRIVANJE: Sportske novosti (EPH) žale što Hrvatska nije dobila veću kaznu

Čudna je naša i sportska i politička javnost. Nakon što je Uefa odredila kaznu Hrvatskom nogometnom savezu zbog incidenata koje su u Milanu tijekom kvalifikacijske utakmice pripravili oni koje ne smijemo zvati hrvatskim navijačima – počeli su se javljati oni koji su htjeli i veću kaznu!

Uistinu, teško je probaviti naslovnicu Sportskih novosti (izdanja EPH) koje ističu “kako je kazna blaga”, te kako je “morala biti veća”.

Kazna je visoka

Realno govoreći, nisu hrvatski navijači napravili u Milani ništa posebno, točnije nisu napravili nikakav inovativni nered, pobacali su nekoliko baklji u teren, povikali par parola i da se ovo prvi puta dogodilo kazna bi umnogome bila manja. Kako je ovo recidiv navijačkih nereda tako je kazna visoka u eurima (80.000 eura) i u suspenziji jednog dijela tribine. Visoka, ponavljamo!

Usporedba sa Srbijom

Oni koji su nesretni što hrvatska reprezentacija nije teže kažnjena uspoređuju ovo kaznu HNS-u s kaznom od 100.000 eura koju je nedavno dobio Nogometni savez Srbije i tvrde da je Srbija ‘oderana’. Nakon što su prije par godina u Genovi srpski navijači napravili takav nered da uopće nije odigrana utakmice Italije i Srbije, te nakon što je nedavno u Beogradu prekinuta i utakmica Srbije i Albanije. Prekinuta! Ponavljamo! Albanski nogometaši su u sveopćem kaosu jedva izvukli živu glavu!

U Milanu utakmica je bila dovršena a kaznu je dobio i Talijanski savez zbog jalove organizacije.

I sada uspoređivati kazne koju su dobili Srbi – 100.000 eura, s kaznom koju su dobili Hrvati – 80.000 eura i žaliti se na neku nepravdu ne samo da je tendeciozno, nego i pokvareno i politički odvratno.

Sve skupa dokazuje se tek jedno. U zemlji postoji dio onih koji se vesele svakoj hrvatskoj šteti i k tome drže još fine pozicije da mogu likovati nad svakom takvom štetom ili se žaliti ako šteta po našu domovinu nije drastična.

Upravo se to sada dogodilo. Oni koji su posegnuli za ovakvim usporedbama tek su se otkrili…

Izvor: Narod.hr

Odgovori

Skip to content