MATULIĆ BRANITELJIMA: Hvala vam što možemo radosno živjeti kršćanski poziv

STUDENTI I DJELATNICI KBF-A U SAVSKOJ – Djelatnici i studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na čelu s dekanom prof. dr. Tončijem Matulićem u četvrtak 18. prosinca posjetili su hrvatske branitelje na Savskoj cesti.

Na taj su način pružili potporu braniteljima koji već dva mjeseca prosvjeduju tražeći svoja prava: zaštitu dostojanstva branitelja te Domovinskoga rata kao temelj suvremene Republike Hrvatske.

U svom obraćanju dekan Matulić poručio je kako fakultetska zajednica braniteljima dolazi s tri stava koji najdublje i najcjelovitije otkrivaju njegovu narav, njegovo djelovanje i njegovo poslanje: “došli smo Vam izraziti našu ljubav”, “došli smo Vam izraziti našu zahvalnost” i “došli smo Vam izraziti našu radost”.

“Ljubimo Vas naročito zbog toga što ste, kad se oglasila trublja hrvatskoga vladara na obranu hrvatske domovine, ostavili sve i krenuli u obranu domovine, u obranu doma, u obranu obitelji, u obranu ljudskih života”, kazao je dr. Matulić i nastavio kako “znajući zloćudnost poražene ideologije u Domovinskom ratu, a koja je sve to priječila i onemogućavala, od srca Vam zahvaljujemo što ste svojom žrtvom, svojom spremnošću da prinesete i svoje živote za slobodu, za demokraciju, za vladavinu prava, da možemo danas radosno živjeti naš kršćanski poziv”.

Čestitajući sretan i blagoslovljen Božić braniteljima dekan Matulić poručio je hrvatskim braniteljima: “Raduje nas kad čujemo da svakodnevno na ovome mjestu molite, da svoje iskrene molitve upravljate Bogu po Kristu u Duhu Svetome, jer samo nam od njega može doći pomoć. Uzaludno je moliti se, za ne reći moljakati, po raznim brežuljcima u podnožju dične zagrebačke planine Medvednice, kad znamo da jedina istinska i prava pomoć, jedino što stvarnom pomoći smijemo i možemo nazivati dolazi samo od Boga. Bog je naša snaga i naše nadahnuće. On nam u Kristu pokazuje snagu ljubavi koja razumije i oprašta, veličinu mudrosti koja upravlja noge naše prema vječnoj domovini na Nebesima.”

Tijekom posjeta braniteljima studenti su zapalili svijeće za preminulu braniteljicu Nevenku Topalušić, a zbor pod vodstvom Danijele Župančić otpjevao je dvije skladbe. 

Izvor: Narod.hr/GK

Odgovori

Skip to content