Točno prije 35 godina Hajduk je ponizio Manchester United

Prije 35 godina, 27. siječnja 1980. godine, Hajduk je upisao jednu od svojih najupečatljivijih pobjeda. S čak 6:0 na Poljudu je u prijateljskoj utakmici porazio Manchester United.

Strijelci u susretu koji je s tribina tek sagrađenog stadiona pratilo oko 30 tisuća gledatelja bili su u dva navrata jedanaesterca Primorac te Krstičević, Bogdanović, Mužinić i Zlatko Vujović. Ovaj potonji je proglašen igračem susreta jer je uz pogodak izborio i dva kaznena udarca.

Naravno, u to vrijeme odnosi u europskom nogometu su bili uvelike drugačiji, Hajduk je te sezone igrao četvrtfinale tadašnjeg Kupa prvaka, dok United tada nije bio na razini na kojoj smo ga naviknuli gledati u zadnjim desetljećima, ali je i onda bio u samom vrhu engleskog nogometa.

Ujedno Crveni vragovi nikad niti prije niti nakon toga nisu poraženi s tolikim rezultatom izvan Otoka, a zanimljivo je da je za Hajduk zaigrao Stojan Mamić, brat aktualnog izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića te trenera Modrih Zorana Mamića.

Hajduk: Budinčević, Primorac, Krstičević, Luketin, Zoran Vujović, Rožić, Zlatko Vujović (Mamić), Mužinić, Cukrov, Đorđević (Bogdanović), Šurjak.

Manchester United: Bailey, Nicholl, Houston (Jovanović), MC Illroy, Mc Gueen, Buchan, Coppel, Wilkins, Jordan, Maccari, Thomas (Grimes).

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content