(VIDEO) BUJICA: Vesna Pusić uplatila svom bratu 250 tisuća kuna za projekt u Ukrajini

Ne znam kakav je to tajni natječaj bio ili je li to bila jednostrana odluka ministrice, ali činjenica je da je donirano milijun kuna četirima udrugama, kazao je Peternel iz HHO-a

U još jednoj ”Bujici” Velimir Bujanec i gosti, HSP AS-ovci Rudolf Dvorski i Željko Bokulić osvrnuli su se na saborsku raspravu o Hrvatskoj radioteleviziji i općenitom stanju na toj javnoj televiziji, te se na tu temu javio u studio i saborski zastupnik Dujomir Marasović.

Marasović je naglasio kako je on imao dosta jasan stav o HRT-u, i smatra kako nije Sabor mjesto rasprave o javnoj televiziji. ”Promijenimo ovo ispiranje mozga hrvatskog naroda, dajmo im ono što jest kako treba. HRT-u treba promjena lijeve ideologije, što zapravo i nije lijeva, trebamo nešto drugačije na HRT-u”, rekao je Marasović. Dvorski je istaknuo kako njega najviše brine to što HRT više nije javna televizija, ona je javna kada treba plaćati pretplatu. ”Cijela ljevica se nekako pokušava prikazati tolerantnom, pokušavaju prikazati sebe tako da prihvaćaju različitost”, rekao je Dvorski.

”Mislim da je ključno to što se kroz HRT iskrivljuje povijest i prikazuje se nešto sasvim drugo od onog što se događa. Mi pokušavamo promijeniti svijest naroda i to je pogrešno, po meni je to važnija stvar od onoga što se sada događa na HRT-u. A on je jedan kompleksan program i ne možemo samo reći smeta nas to i to. Ima niz stvari koje na HRt-u ne valjaju i pokazano je da tamo nema demokracije, a to je jedan jako loš put”, naglasio se Bokulić. Dvorski se tu složio i napomenuo kako Hrvatska radio televizija ne pridaje dovoljno važnosti domovinskom ratu. ”Ne sjećam se da je HRT financirao neki film o herojima domovinskog rata”, rekao je Dvorski.

U subotu je Programska konvencija HSP AS-a, na kojoj će “eminentni stranački i izvanstranački izlagači predstaviti najvažnije segmente programa” te stranke. Dvorski je objasnio kako će stranka raditi ono što joj je u interesu Hrvatske, za razliku od ostalih stranki. ”Bit ćemo konstruktivni i kreativni i dat ćemo tome maksimalni doprinos”, naglasio je Dvorski.

NE ćirilici u Vukovaru

Tako se Bokulić dotaknuo i ćirilice za koju je rekao da joj nikako nije mjesto u Vukovaru jer je taj grad pretrpio velika razaranja i to je specifičan slučaj. ”U Karlovačkoj županiji to ne bi bio problem, ali Vukovar; to je endemski primjerak na cijelom svijetu. Dok god ne riješimo pitanje žrtava i dok se ne riješi tko je palio i ubijao nećemo staviti ćirilicu u Vukovar. Bokulić i Dvorski su spočitnuli SDP-ovcima nepoštovanje prema braniteljima, jer kažu kako je za svaku osudu njihovo ponašanje prema braniteljima, prema ljudima koji su doslovno stvarali Hrvatsku državu.

Bujanec je u emisiji pustio fotografiju dokumenta koji prikazuje kako je ministrica Vesna Pusić uplatila svom bratu Zoranu Pusiću 250 tisuća kuna za projekt u Ukrajini. Taj slučaj je komentirao u ime HHO-a i Igor Peternel koji je ukazao na to da je dodijeljeno čak milijun kuna za četiri projekta, a budući da u Hrvatskoj vlada velika apatija to više nije ništa čudno. ”Ja ne znam kakav je to tajni natječaj bio ili je li to bila jednostrana odluka Vesne Pusić, ali činjenica jest da je donirano milijun kuna četirima udrugama; GONG-u, Documenti, Centru za ljudska prava i još jednoj. Samo mi nije jasno kako oni misle kontrolirati trošenje novca u Ukrajini”, istaknuo je Peternel.

Posebno je naglasio pljačku u uredima HHO-a, gdje su lopovi u četvrtak navečer odnijeli sva računala, za što Peternel sumnja da su pljačkaši znali točno što traže, pogotovo zato jer je Ivan Zvonimir Čičak petak ujutro dobio prijetnje smrću i uvrede što je odmah prijavio policiji. Peternel se također zahvalio što je Bujica prva objavila te informacije te što je Bujanec odlučio izaći van s podacim akoliko je Vesna Pusić isplatila novca svom bratu što zapravo možda i nije po zakonu. Samo Peternel smatra da se sredstva daju potpuno neselektivno, i da to nije u redu.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content