„SLUČAJ PERKOVIĆ“- PREDSTAVLJANJE KNJIGE U TROGIRU

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt sinoć je u Crkvi sv. Dominika u Trogiru, održano predstavljanje knjige „Slučaj Perković: spašavanje zločinačke budućnosti”, autora prof. dr. sc. Josipa Jurčevića

Na samom početku predstavljanja, okupljenima u Crkvi sv. Dominika obratio se dr. Vide Popović predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Kratkim izlaganjem dr. Popović, predstavio je rad Udruge, te još jednom pozvao sve zainteresirane Trogirane da se slobodno uključe i aktivno djeluju u okviru HU Benedikt, mijenjajući sebe i svoju okolinu na bolje, a sve u skladu s kršćanskim vrijednostima.

Večerašnju glavnu ulogu predstavljača knjige imao je sam prof. dr. sc. Josip Jurčević.
Kao neumoran borac za pravdu i jedan od najkompetentnijih istraživača hrvatske povijesti, prof. Jurčević malo koga na svojim tribinama ili u neposrednom dijalogu ostavlja ravnodušnim. Nevjerojatan je broj podataka s kojima profesor raspolaže i jedan je od rijetkih hrvatskih intelektualaca koji svojim životom i radom svjedoči čestitost i vjerodostojnost kršćanskog nauka.

Prof. Jurčević iskren i jedinstven po svojoj retorici, beskompromisno razotkriva zataškana politička ubojstva, mračne prošlosti vodećih ljudi iz hrvatske politike, tajne putove otuđenog novca hrvatskih građana, prozivajući imenom i prezimenom glavne protagoniste na odgovornost.

„Slučaj Perković“ samo je mali dio korupcijskog klijentelizma hrvatskog političkog establishmenta naslijeđenog iz prošlog sistema. Klupko je veliko i ne razmotano, a odgovornost je na nadležnim državnim institucijama da ga krenu razmotavati.

Hrvatska država i hrvatski narod vapi za lustracijom i novim početkom, jer u suprotnom ostaje na korozivnim nogama totalitarno – korupcijskog sustava, naslijeđenog iz bivše države, upadajući sve dublje u vlastitu kaljužu.

28. veljače, 2015.

Autor: Miljenko Marinić

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content