Održana sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt

U ponedjeljak, 23. ožujka 2015., u punoj dvorani Dominikanskog samostana u Splitu održana je redovita sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt. Uz članice i članove udruge sjednici Skupštine nazočili su brojni gosti iz kulturnog, društvenog i javnog života grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije predvođeni županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom.

do_HUB_006 2

U prvom dijelu sjednice Skupštine predsjednik Hrvatske udruge Benedikt Vide Popović upoznao je prisutne s radom i aktivnostima udruge od osnutka u ožujku 2011. godine do danas te je naglasio kako je u tom periodu udruga bila organizator ili suorganizator 180 različitih kulturnih, društvenih, vjerskih i humanitarnih aktivnosti posebno ističući organizaciju manifestacija Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju i Hrvatski aktivistički festival VIDIK fest. Naglasio je kako se dosadašnji rad udruge temelji na angažmanu i volonterstvu članova udruge budući udruga djeluje ograničenih financijskih sredstava te je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli rad udruge.

do_HUB_015 2

 

S programom predstojećeg VIDIK festa, koji će se održati od 13. do 17. travnja u Splitu, prisutne je upoznala Silvana Dragun, a više se o istome može saznati na www.vidik-fest.org. Tajnik Hrvatske udruge Benedikt Petar Rubić govorio je o statističkim podacima vezanim uz internetske portale udruge naglašavajući značaj istih kako za rad udruge tako i za promicanje vrijednosti na kojima se temelji rad udruge.

U ime prisutnih gostiju obratili su se Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije i don Jenko Bulić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu koji su pohvalili rad Hrvatske udruge Benedikt te su svim članovima udruge čestitali na dosadašnjem radu i uspjesima u istome.

U drugom dijelu sjednice Skupštine Hrvatske udruge Benedikt izabran je predsjednik, šest članova Upravnog vijeća i tri člana Nadzornog odbora. Za predsjednika je ponovno jednoglasno izabran Vide Popović. Za članove Upravnog vijeća izabrani su Petar Rubić, Nikola Milanović, Marija Bandić, Ante Lijić, Miljenko Marinić i Marica Vuletić, a za članove Nadzornog odbora Nedjeljko Tandara, Denis Meštrović i Emilio Šimić. Na kraju sjednice Skupštine predsjednik Popović zahvalio je svima na potpori i dosadašnjoj pomoći u radu te je pozvao sve da se aktivno uključe u rad udruge kako bismo mjenjali sredinu u kojoj živimo na bolje.

Hrvatska udruga Benedikt

3 comments

  1. hzhb

    U ovom javnom, medijskom komunističko-udbaškom ludilu, vaši portali su postali rijetki mediji koje s povjerenjem čitam! Svi mediji imaju neke svoje moralne vertikale (upitne moralnosti), pa su im i vijesti i događaji tako prezentirani. Vaša moralna vertikala je sam Bog, što se vidi iz izbora tekstova i vaših reagiranja na pojedine događaje, pa stoga vjerujem da promičete istinu, kroz svoje pisanje. Podržavam prijedlog da se više komentiraju članci, ali možda bi to bilo lakše i “življe” na fb stranici nego ovdje. Čestitam vam na dosljednosti i samo tako nastavite!

  2. milanN

    Zahvaljujemo na čestitkama i podršci. Naša Udruga se trudi promicati kršćanske i domoljubne vrijednosti, a na portalu iste nastojimo promovirati izborom kvalitetnih članaka. Drago nam je da ste to prepoznali, a mi možemo samo obećati da ćemo i ubuduće nastojati biti aktualni i zanimljivi. Vaš prijedlog o komentiranju članaka je odličan pa stoga i mi pozivamo članove Udruge, a i sve ostale naše čitatelje da se angažiraju u tom smislu. To bi zacijelo dalo dodatnu draž našim stranicama. Lijep pozdrav.

  3. sposaric

    Čestitke svima, u prvome redu na vašoj ustrajnosti, zajedništvu i prenošenju lijepih poruka te izboru članaka. Vaš portal pratim nekoliko mjeseci i kad god mogu rado pročitam sve što imam na uvid. No, šteta je što nema nešto više komentara. Dobro bi bilo da se pozovu članovi udruge i otvoreno sudjeluju u komentarima. Srdačan pozdrav i blagoslovljeni bili.

Odgovori

Skip to content