Započeo Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu

‘OBITELJ – NOSITELJICA ŽIVOTA, NADA I BUDUĆNOST HRVATSKE’ – Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, s geslom Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske počeo je sinoć molitvom u riječkoj katedrali koju je predvodio nadbiskup Ivan Devčić.

susret-2 2

Stotrideset obitelji iz cijele Hrvatske i mnoštvo vjernika nastavilo je u procesiji do Trsata. U procesiji je prenesena zavjetna spomen svijeća sa Prvog nacionalnog susreta u Zagrebu kada je euharistijsko slavlje predvodio Papa Benedikt XVI.

Susret se nastavlja danas u perivoju Trsatskog svetišta u 10 sati simbolikom izgradnje Nazaretske kućice i njezine predaje na Trsatu.

Euharistijsko slavlje, uz izravan prijenos na 2. programu HTV-a u 11.55 sati, predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a najavljen je i dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

O važnosti obitelji, kršćanskim vrijednostima te mjestu vjere u njihovim životima svjedoče i brojne poznate ličnosti iz hrvatskoj javnog života, a njihova svjedočanstva možete pogledati u video prilozima

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. hzhb

    Bože, hvala Ti za moju obitelj…pomozi nam da kroz sve životne kušnje i padove, prolazimo uz Tvoju pomoć i da iz toga uvijek izlazimo bolji i jači, te sigurniji na Tvome putu! Amen!

Odgovori

Skip to content