Pripreme za svepravoslavni sabor 2016. prate intrige

PATRIJARH KIRIL O SABORU U ISTANBULU – ‘Pripreme za svepravoslavni sabor 2016. prate intrige, uvijek je tako s važnim povijesnim događanjima’

Sabor će raspravljati o temama poput odnosa između Pravoslavne Crkve i države, te suvremenim problemima koje muče Crkvu

Patrijarh Ruske pravoslavne Crkve Kiril izjavio je kako će se svepravoslavni sabor održati u Istanbulu 2016., te dodao kako “pripreme za njega nisu jednostavne”.

Patrijarh je to rekao na proslavi počasnog doktorata kojeg je dobio od Ruske diplomatske akademija, što je prenijela agencija Interfax. Kako je naglasio, sabor koji će pokušati okupiti predstavnike svih atuokefalnih pravoslavnih crkvi, trebao bi biti održan iduće godine, “ako bude sve kako je planirano”.

Sabor će raspravljati o temama poput odnosa između Pravoslavne Crkve i države, te suvremenim problemima koje muče Crkvu.

“Kao uvijek kada su u pitanju događaji od povijesne važnosti, događaju se intrige i pokušaju političkih snaga da izvrše utjecaj. Svjedočimo svemu tome, posebice kada je u pitanju kriza u Ukrajini”, rekao je patirjarh, ali ne precizirajući tko to pokušava vršiti utjecaj i na koji način.

Sabor iduće godine bit će prvi takav nakon 13 stoljeća. Više o njemu možete pročitati OVDJE.

Izvor: G. An. | Bitno.net

Odgovori

Skip to content