ZAGREB NA NOGAMA: KLEMM-policija potvrdila da se okupilo oko 55 000 ljudi

ZAGREB NA NOGAMA: Trgom se ori! ‘Ima nas preko 50 tisuća!’ Recitira se ‘Duh ratnika’ (FOTO)

Skup zajedništva, poručili su organizatori, bit će bez političkih govora.

Skup “Sto posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede” krenuo je s programom na Trgu bana Josipa Jelačića u 19 sati. Očekuje se, prema najavama organizatora, oko desetak tisuća građana i branitelja. Također, poručuju kako večeras neće biti mjesta političkim govorima.

22.oo Recitira se Thompsonova pjesma Duh ratnika: Odakle si, iz koje fronte stižeš hej, ratniče, umornog koraka odavno se ovdje boj ne bije zašto kao duh ovuda lutaš? Ja sam duša hrvatskih ratnika
domovinu tražim i stijeg što se vije i mojom je krvlju ona natopljena, a duša nema mira, traži je. Pa ovo je zemlja tvoja, zar ne vidiš ti domovina koju smo svi snili za njenu slobodu krv si svoju dao i tisućljetni san je stvarnost postao….

21. 55 “Jeste 100 posto za Hrvatsku?” “Da”, ori se Trgom.

21.5o “Policija na terenu potvrdila je da se okupilo oko 55 000 ljudi”, poručuju organizatori. U medijima se uglavnom pričao brojci od 10, do 15 tisuća ljudi.

21.40 Pozdravljaju se i branitelji koji su ostali čuvati šator na Savskoj 66 koji je braniteljima dom preko sedam mjeseci.

21.25 Josip Klemm pozdravio je hrvatske branitelje iz cijele Hrvatske, rekavši kako se na trgu okupilo između 50 i 60 tisuća ljudi.

Đuro Glogoški s Trga je potvrdio da je klapi sv. Juraj zabranjen nastup.

“Ovdje su oni koji Hrvatsku u budućnosti vide u zajedništvu”, dodao je Glogoški koji je još jednom ponovio kako bez zajedništva nema Hrvatske.

21.oo Umirovljeni brigadir Miodrag Demo obratio se okupljenima. “Ovo je skup zajedništva, a ne podjela kako neki prizivaju. Tko god ne poštuje žrtvu branitelja i govori drukčije taj ne voli Hrvatsku državu”, kazao je Demo.

Uz pozornicu sjedi general Mladen Markač i pukovnik Mirko Čondić. Tu su i Anica Kovač, Velimir Bujanec i Branimir Glavaš. Među publikom moglo se vidjeti i Darija Kordića koji je ranije pohodio i Svetu misu za Domovinu.

Cijeli tekst i fotografije pogledajte ovdje.

Odgovori

Skip to content