Odbacite ideološko Izvješće o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova!

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ponovno zloupotrebljava svoj položaj pravobraniteljice protiv vjernika, ovaj put kako bi onemogućila molitvenu pro-life inicijativu “40 dana za život”! Na njenom sastanku od 22. travnja 2015. s “Inicijativom liječnika/ca za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini” i udrugom CESI, vjernici koji pred bolnicama mole za prestanak pobačaja okarakterizirani su da vrše pritisak na pacijenate i liječnike, te je pravobraniteljica “u cilju rješavanja [tog] problema (…) predložila organizaciju sastanka s predstavnicima/ama ministarstava” nadležnih “za tu problematiku”. Apeliramo na vas, cijenjene čitatelje, da pomognete zaštititi pro-life inicijativu „40 dana za život“, kao i sve druge sadašnje i buduće pro-life inicijative od ovakvih i sličnih pokušaja pravobraniteljice koja se stavila u službu feminističkih udruga i pomaže im da potpuno zagospodare obrazovanjem i prostorom javnog djelovanja i zagovaranja i preuzmu monopol nad pitanjima ženskih prava, spolnosti i reprodukcije. Nasrtaj pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na pro-life inicijative je protuustavan, ne samo iz razloga što se time protivnicima abortusa želi ograničiti sloboda mišljenja, govora, javnog nastupa i javnog okupljanja već i stoga što se radi o brutalnom nasrtaju na pravo na život koje je Čl. 21 Ustava RH zajamčeno svakom ljudskom biću. Peticija se nalazi na linku: http://citizengo.org/hr/21891-odbacite-ideolosko-izvjesce-o-radu-pravobraniteljice-za-ravnopravnost-spolova?tc=fb&tcid=12287809

Ovo nije prvi put da pravobraniteljica za ravnopravnost spolova zloupotrebljava svoj položaj kako bi progonila one koji ne dijele njeno mišljenje o pobačaju. U Dodatku svojeg Izvješća o radu za 2014. pravobraniteljica proziva udrugu Betlehem i internetski portal “Klinika za pobačaje” (www.klinikazapobacaje.com), koji se bave zaštitom trudnica. Na navedenom portalu se nalazi tvrdnja da je pobačaj ubojstvo nevinog ljudskog bića, kao i iscrpno objašnjenje procesa pobačaja i njegovih posljedica. Iznošenje tih i drugih sadržaja pravobraniteljica smatra “protuzakonitim”, tvrdeći da “nisu u skladu s pravnim poretkom Republike Hrvatske”. Pravobraniteljica poziva Ministarstvo uprave i Ministarstvo zdravlja da “u okviru svojih nadležnosti poduzmu odlučne i žurne radnje kojima bi se spriječilo daljnje protuzakonito djelovanje organizacija civilnog društva [udruge Betlehem i portala “Klinika za pobačaje”] u području reproduktivnog zdravlja žena” (Dodatak Izvješća o radu za 2014., str. 45.).

Iz svega navedenog je vidljivo da pravobraniteljica Višnja Ljubičić potpuno nestručno i proizvoljno navodi i tumači zakonske propise (primjerice Zakona o ravnopravnosti spolova, Zakona o vjerskim zajednicama, Zakona o udrugama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o elektroničkim medijima i Zakona o nedopuštenom oglašavanju), kako bi opravdala svoj poziv na sankcioniranje udruga, vjernika i onih građana koji u javnosti iznose mišljenje da je pobačaj ubojstvo nevinog ljudskog bića.

Takvo postupanje pravobraniteljice kao državnog dužnosnika nedopustivo u demokratskom društvu te je protivno Ustavu RH prema kojemu se “jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli”, što “obuhvaća osobito slobodu tiska idrugih sredstava priopćavanja [npr. internetskog protala], slobodu govora i javnog nastupa” (čl. 38 Ustava) te se “jamči sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja” (čl 40. Ustava) [npr. kad je riječ o molitvi ispred bolnica].

Ovakvim Izvještajem pravobraniteljica je udrugu Betlehem i internetski portal “Klinika za pobačaje” stavila u nepovoljan položaj zbog izražavanja vlastitog moralnog stava što podliježe sankcijama prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije čl. 1 st. 2.

Zbog svega navedenog pozivamo Vas da potpišete peticiju zastupnicima Hrvatskog sabora u kojem tražimo:

– odbijanje Izvješća o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2014. godinu budući da u su u njemu doneseni proizvoljni i neutemeljeni pravni zaključci koji potpuno suprotno naravi dužnosti i ovlastima pravobraniteljice za ravnopravnost spolova služe kao instrument svjetonazorskog sukoba te diskriminiraju vjernike i druge građane zbog njihovog stava o pobačaju, izazvaju nesigurnost građana Republike Hrvatske i nepovjerenje u državne institucije, ugrožavaju slobodu govora i posljedično narušavaju pravni poredak RH.

Peticija se nalazi na linku: http://citizengo.org/hr/21891-odbacite-ideolosko-izvjesce-o-radu-pravobraniteljice-za-ravnopravnost-spolova?tc=fb&tcid=12287809

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content