Zbog kredita obitelji Milanović, Sloveniji prepušten izlaz na more?!

SUMNJIVA PODUDARNOST – Događanja u vezi s kreditom izravno su se povezivala s katastrofalnom odlukom Vlade RH u vezi spora između RH i Slovenije o golemom dugu Ljubljanske banke, ističe dr. Jurčević

Tragom informacije da je premijerov brat Krešimir Milanović, kojemu su mnogi poslovi neslavno propali, brdom gotovine(?) nedavno spasio stan svojih roditelja od ovrhe Nove ljubljanske banke te tragom tvrdnji uglednih analitičara da zbog poslova obitelji Milanović, premijer i Vlada moraju služiti Udbi, razgovarali smo s dr. Josipom Jurčevićem, znanstvenikom i istraživačem koji u svakoj prilici ponavlja da je premijerovo ponašanje itekako uvjetovano ucjenjenošću od strane ‘Udbe’.

”Najbolji dokaz za to je činjenica da je Hrvatska država, čim je ušla u EU, zaratila s cijelom Europom. Bio je to pravi specijalni rat protiv svega što su prije toga potpisali. Oni moraju služiti paralelnoj vlasti i paralelnoj liniji zapovijedanja, odnosno udbaškoj strukturi. Ljudi koji joj služe vezani su ucjenom i egzistencijom. Toliko je to duboko, da ih nije briga za sramotu i skandale koje izazivaju postupcima poput donošenja Lex Perković, ili prijetnjama Ivanu Krmpotiću, svjedoku na suđenju Perkoviću i Mustaču”, pojašnjava autor knjige o Udbi.

Jurčević potom ističe da Milanović i suradnici ne čine sve to zbog Perkovića, već se boje za sebe.

Premijer je ucjenjen kriminalom!

”Ucijenjeni su kriminalom. Cijelo poglavlje knjige ‘Slučaj Perković: Spašavanja zločinačke budućnosti’, posvetio sam poslovima obitelji Milanović. Zbog tih poslova premijer je vezan lancima. O tome nitko ne govori. Sve to piše u knjizi i kako odmiče suđenje u Muenchenu, ta knjiga je sve aktualnija”, zaključio je profesor Jurčević.

Doista, ono što je Josip Jurčević objavio prije dvije godine i danas je ‘vruće’, kao da je ovaj tren izašlo iz tiska. Prenijet ćemo, stoga, dio poglavlja ‘Poslovi obitelji Milanović’, koje itekako pojašnjava, po svemu sudeći, mnoge sumnjive postupke premijera Milanovića i članova njegove Vlade, ali i najnovije informacije oko slovensko-hrvatskih prijepora oko granice.

”Portal Dubrovnikpress pisao je još 2012. o problematičnim poslovnim pothvatima brata i roditelja Zorana Milanovića. Brat Krešimir i otac Stipe navodno su naglo razgranali svoje građevinsko poduzetništvo u Dubrovniku od kada je Zoran Milanović postao predsjednik Vlade RH. Isto tako, sredinom 2012. mali mediji su tvrdili da je istraga USKOK-a o kriminalu direktora Hrvatske pošte Roberta Jukića stopirana, a njegov radni status zaštićen od strane Vlade RH zbog poslovnog partnerstva Jukićeve supruge s bratom Zorana Milanovića. Ove su optužbe vile veoma ozbiljne jer je o njima javno svjedočila ‘zviždačica’ mr. sc. Sonja Vlahek, bivša šefica Službe za odnose s javnošću Hrvatske pošte, koja je zbog mobbinga i diskriminacije tužila Roberta Jukića i Hrvatsku poštu.

Veza premijerova brata i kompromitiranog direkotra Pošte

”Mjesecima smo čekali da nova Vlada smijeni Roberta Jukića s mjesta direktora Hrvatske pošte i kada se to napokon dogodilo, bili smo šokirani činjenicom da je na mjesto Jukića postavljen njegov najbliži suradnik, Alen Premužak, također kompromitirani kadar. Jukić praktički nije ni smijenjen, što je i više nego zastrašujuće, s obzirom na to da su kaznene prijave u vezi s kriminalom u Hrvatskoj pošti podnesene 2009. godine. O kriminalu u Hrvatskoj pošti prije dvije godine je, na inicijativu Dragutina Lesara, raspravljalo i Antikorupcijsko vijeće Hrvatskog sabora. Svi smo se nadali kako će se nakon smjene vlasti kriminal u državnim tvrtkama iskorjenjivati, no danas smo šokirani spoznajom da je sve isto kao i prije. Preveliki su razmjeri pljačke kojima je bila izložena zemlja da se Milanović ne bi morao izjasniti o poslovnoj povezanosti vlastitog brata sa suprugom do grla kompromitiranog direktora Hrvatske pošte”.

Mali mediji su navodili i još neke sumnjive poslove brata i oca premijera, a čak su i u imovinskoj kartici Zorana Milanovića otkrili problematične i zatajene činjenice u vezi stambenog kredita.

Dvojbe oko privilegiranog kredita Nove ljubljanske banke

No, sve je to ‘prava sitnica’ u odnosu na golemu kriminalnu aferu međudržavnih razmjera o kojoj su pola godine prije donošenja ‘Lexa Perković’ brujali brojni veliki mediji u Sloveniji, Srbiji i BiH. Radilo se o tome da je firma Krešimira Milanovića (brata predsjednika Vlade RH) bez problema dobila iznimno visok, višemilijunski i privilegiran kredit (3,250.000 eura) od Nove ljubljanske banke, a založni dužnici s dvojbenim pokrićem su njegovi majka i otac. Sva događanja u vezi s tim kreditom izravno su se povezivala s katastrofalnom odlukom Vlade RH u vezi međudržavnog spora između RH i Slovenije o golemom dugu Ljubljanske banke. Naime, nakon dugogodišnjeg spora Vlade RH kojoj je premijer Zoran Milanović riješila je taj spor na način da su hrvatski građani oštećeni približno za dvije milijarde kuna.

Posebno je zanimljivo da su svi veliki mediji u Hrvatskoj potpuno prešutili ovu golemu aferu međunarodnih razmjera koja je bila udarna tema medija u ‘regionu’. Tako je na margini hrvatske javnosti ostao i zahtjev Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku koji se traži ostavka Zorana Milanovića. Zahtjev su u siječnju 2013. potpisali general Marko Lukić i admiral Davor Domazet Lošo.

Milardović: Premijer šutnjom ugrožava državu Hrvatsku

”Tražimo da premijer Milanović odmah podnese ostavku na premijersku funkciju, jer je iz informacija objavljenih o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji očigledno da je premijerova obitelj, zajedno s njim osobno, upletena u unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku, koja se provodi i preko slovenske Vlade. Radi se o korupciju i pogodovanju kod dobivanja zemljišta te o pokušaju zaustavljanja RH u Europsku Uniju. Premijer mora dati ostavku jer sudjeluje u ugrožavanju nacionalne sigurnosti RH.”

Reagirao je i Centar za politološka istraživanja čiji je ravnatelj dr. Anđelko Milardović izjavio:

”Zoran Milanović odmah bi se trebao javiti i objasniti okolnosti slučaja, jer svojom šutnjom radi u korist slovenskih krugova koji su plasirali priču o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji. Šutnjom ne ugrožava samo sebe, već ozbiljno ugrožava i državu Hrvatsku, koja je pred ulaskom u EU, a čiji je ulazak, prema svim dostupnim informacijama, vezan uz pitanje Ljubljanske banke. Zato Milanović mora što prije dati pojašnjenje informacija oko kredita za članove svoje obitelji, jer ako se ne oglasi, javnost s punim pravom može tražiti njegovu ostavku. Povjerenstvo za sukob interesa bi trebalo istražiti mogući sukob interesa premijera Milanovića.”

Uslijedio katastrofalni sporazum sa Slovenijom

Nitko od nadležnih institucija, međutim, nije istraživao ovaj slučaj, niti su ga spominjali veliki mediji u Hrvatskoj. Na koncu, kad je u ožujku 2013. potpisan katastrofalni sporazum sa Slovenijom, politička struktura i mediji na sva su zvona proslavili još jedan međunarodni ‘uspjeh’ Hrvatske, a posebne pohvale dobili su Zoran Milanović i ministrica Vesna Pusić.

O ovoj aferi nisu za sada ništa progovorili Perković i njegovi. No, zanimljivo je podsjetiti kako je također u ožujku 2013. propao pokušaj tajnog dogovora s Njemačkom o slučaju Perković te je potom u najvećoj tajnosti Vlada RH započela izradu ‘Lexa Perković’, stoji u poglavlju ‘Poslovi obitelji Milanović’, knjige dr. Jurčevića.

Svemu ovome valja pridodati da najnovije informacije itekako potvrđuju, po svemu sudeći, sumnje o kojima je pisao profesor Jurčević.

Jedan portal je prije par dana objavio da je premijerov brat Krešimir Milanović nekako pokrio hipoteku svojih roditelja na golemi kredit (3,25 milijuna eura!!) kod Nove ljubljanske banke.

I konačno: Slovenci slave izlaz na otovreno more!

Zanimljivo je da je baš nekako u isto vrijeme Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova, izjavio da ‘ima informacije da će Slovenija u teritorijalnom sporu s Hrvatskom dobiti izlaz na otvoreno more!’ Jesu li ove dvije informacije međusobno povezane?

U državi u kojoj su institucije i danas premrežene mrežom Udbe, moguće je da odgovor na ovo pitanje nećemo tako skoro doznati.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content