SVETO POLJE: TISUĆE HRVATA OVE GODINE ODLAZI NA BLEIBURG KAKO BI SE POKLONILI ŽRTVAMA KOMUNISTIČKOG TERORA

70. obljetnica pokolja na Bleiburgu,  obljetnica je stradanja velikog broja civila i nenaoružanih vojnika koji su se u kasno proljeće davne 1945. godine predali Englezima, a ovih ih prodali Titovim komunistima.

Pokolj na Bleiburgu nije učinio antifašizam, iza kojeg se uporno skrivaju hrvatski komunisti, masakr je počinio komunizam i zločinačka ideologija Titovog režima.

Na Bleiburgu je sve počelo, s bleiburškog polja krenule su kolone smrti, na križnim putovima, od Austrije do Makedonije, život je izgubilo oko 100 000 ljudi, neki tvrde da ih je zapravo bilo puno više. Nažalost, nitko nije odgovarao za ove brojne zločine, štoviše, svjedoci smo u demokratskoj Hrvatskoj bujanja komunizma, komunističke sablasti, odnosno, ‘komunističke zmije’, ponovno dižu glave i najavljuju nove obračune. Dvadeset pet godina od pada komunizma malo se toga promijenilo, još uvijek živimo u komunističkom polusnu, noćnoj mori, u državi u kojoj ništa ne funkcionira, osim koalicije medijske i udbaške mafije.

No, ipak…

Ovogodišnju obljetnicu tragedije na Bleiburgu obilježavamo u ozračju koje je, iako nimalo veselo, drugačije nego nekih ranijih godina, u Munchenu se sudi potencijalnim udbaškim egzekutorima, komunistička nit koja je donedavno, zadnjih petnaest godina, vodila do Pantovčaka napokon je prekinuta, kada već spominjemo Pantovčak recimo da će po prvi puta u demokratskoj, samostalnoj, Hrvatskoj na obilježavanju pokolja koji su izvršili Titovi komunisti biti i hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, Naime, Hrvatska je dosad imala tri predsjednika, Franju Tuđmana, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića, međutim, niti jedan od njih nije bio na Bleiburgu, na komemoraciji, Kolinda Grabar Kitarović će biti prva, iako, posve opravdano, neće govoriti. Tragedija na Bleiburgu isključivo zaslužuje šutnju i sram. Da, sram zbog činjenice da za brojne neljudske zločine krivci nikada nisu odgovarali, sram jer smo dopustili politici da krivce sakrije i zaštiti od pravedne kazne i zatvorske ćelije. Komunistička banda se izvukla, no, hrvatski narod nije zaboravio. Nemamo pravo i nećemo zaboraviti,

Činjenica da je svoj dolazak na Bleiburg najavila hrvatska predsjednica razlog je ogromnom, nikad većem, zanimanju za dolazak na svetu travu svetog polja, tajnik Bleiburškog počasnog voda Božo Vukušić procjenjuje da će ove godine u Bleiburgu broj nazočnih hodočasnika samo iz Hrvatske premašiti brojku od 20 tisuća ljudi, naravno, budimo realni, puno toga sasvim sigurno ovisi i o vremenskim uvjetima, u petak meteorolozi najavljuju kišu, na Bleiburg se ide dan kasnije. Također, kao i svake godine očekuje se veliki broj Hrvata iz Bosne i Hercegovine te ostatka hrvatske dijaspore, brojne hrvatske misije, udruge i klubovi putem svojih web-stranica najavljuju organizirani dolazak velikog broja Hrvata iz Njemačke, Austrije i Švicarske…

Podsjetimo, organizator komemoracije je Bleiburški počasni vod, a suorganizator Hrvatska demokratska zajednica. Očekuje se da će današnja oporba u budućnosti, dakle, već za nekoliko mjeseci, postati vlast te će imati priliku ispraviti nepravdu koju je Hrvatski sabor, u kojem većinu ima partija, nanio Bleiburgu kada je komemoraciji na Bleiburgu uskratio parlamentarno pokroviteljstvo. Misu zadušnicu predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, dok će komemoraciju, po prvi puta, Radmanova moralna ubožnica prenositi na svom prvom programu. Podsjetimo, besplatni prijevoz s 15 autobusa organiziran s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, 16. svibnja između 4.30 i šest sati. Dakle, zainteresirani građani ne trebaju se ranije prijaviti, dovoljno je doći na zagrebački autobusni kolodvor i krenuti u tišini, s mislima na žrtve. Da se ne ponovi.

Ivana/Tinolovka-news

Odgovori

Skip to content