Josip Jurčević: Bleiburg je najveća tragedija u hrvatskoj povijesti

Datum: 15.svibnja, 2015

Autor: Miljenko Marinić

Sinoć je u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, Udruge bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu i Udruge hrvatske domovinske vojske 1941.-1945., u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu održana prigodna večer povodom 70. obljetnice bleiburške tragedije i križnih putova.

U sklopu ove večeri u prvom dijelu bio je prikazan potresni dokumentarni film „Jazovka“, koji svjedoči o jednom od najvećih stratišta Hrvata, zarobljenih i mučki ubijenih od strane Partizana, nakon završetka Drugog svjetskog rata.
U drugom dijelu večeri, predavanje na temu bleiburške tragedije i križnih putova, održao je povjesničar prof.dr.sc. Josip Jurčević.

Dan prije, točnije 13.05. u organizaciji omiškog HSP-a, prof. Jurčević održao je na istu temu predavanje u dvorani hotela Plaža u Omišu.
„Bleiburška tragedija bila je planski dogovorena, na čemu sam 2000 g. doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Na temelju jugoslavenskih i partizanskih dokumenata, nedvojbeno proizlazi da su se oni pripremali za zločin pod nazivom bleiburška tragedija. Cijeli su rat prikupljali i vodili evidenciju kako bi se obračunali s „narodnim neprijateljima“ započeo je prof. Jurčević.
„Od 1941 g. Josip Broz Tito ujedinjavano je u sebi sve čelne pozicije upravljačke vlasti. Bio je nadređen Rankoviću, koji je bio šef i diktirao djelovanje OZN-e.

2

Najgori oblik komunizma bio je upravo u Jugoslaviji, puno gori od komunizma u Sovjetskom savezu ili bilo kojoj drugoj socijalističkoj državi. Samo jedan statistički pokazatelj kaže da je ukupno ubijeno 664 sjemeništarca, svećenika I časnih sestara.
30 tisuća političkih procesa, vođeno je protiv Hrvata od 1945 do 1990 od strane komunističke partije, a ukupno je osuđeno preko 100 000 ljudi, jer većina procesa nije bila pojedinačna, već skupna.

U Hrvatskoj je istraženo i potvrđeno 850 stratišta počinjenih od 1941-1990 od strane Partizana. Iz domovinskog rata istraženo je i s forenzikom utvrđeno 155 grobišta na području Hrvatske što je počinila srpska vojska. Zajedničko ovim dvjema hrvatskim tragedijama je to što su obje počinjene masakriranjem te hladnim oružjem, iz čega se zaključuje da se „kultura“ načina počinjenja zločina nije promijenila, te da su počinitelji ovih strašnih zločina „kulturološki“ i nacionalno ostali isti.

Kad uđete u genezu dokumenata iz 1945., vidjet ćete da se ništa nije promijenilo niti danas, te da na iste psihološke trikove vladaju, varaju i kontroliraju hrvatsko društvo.
Bleiburška tragedija započela je 1945 a traje sve do danas za Hrvatski narod.
Stvorili smo hrvatsku državu, a nikad u njoj nismo niti blizu uspjeli stvoriti hrvatsku vlast i sve što nam se događa nije slučajno, već pomno planirano.“ između ostalog zaključuje prof. Jurčević.

Autor: Miljenko Marinić/HUB

Odgovori

Skip to content