Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručit će pehar pobjedniku Kupa

Dinamo ili Split? Tko će podići Rabuzinovo sunce i osvojiti Kup Hrvatske? Odgovor ćemo saznati večeras jer u 20 sati počinje finale kojeg će uživo gledati i hrvatska predsjednica

Naravno, veliki favoriti su modri i to ne samo zato što se igra u Maksimiru već i zato što su kvalitetom mnogo bolji od Splita, no to ipak trebaju dokazati na terenu, jer u jednoj utakmici sve je moguće.

Splićanima je ovo uspjeh života i oni zapravo nemaju što izgubiti, a ako šokiraju Dinamo i osvoje Kup Hrvatske dugo će feštati momčad trenera Zorana Vulića.

Dinamo ima prigodu doći do 13 naslova u kupu, ali i prekinuti dvogodišnju sušu jer lani je Kup Hrvatske uzela Rijeka, a godinu prije Hajduk.

Lani je na Kantridi došlo do incidenta, jer izaslanik bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića bio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ali predsjednik HNS-a Davor Šuker nije mu dozvolio da uruči pobjednički pehar.

“Odlučio sam da Željko Jovanović ne može sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara. Njegov doprinos hrvatskom nogometu proteklih godina isključivo se manifestirao negativnim stavom prema HNS-u, nogometnim dužnosnicima i hrvatskom nogometu općenito pa bi bilo neprimjereno da on uruči pehar”, rekao je tada Davor Šuker.

Večeras će na utakmici biti prisutna i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja i inače voli biti na nogometnim dvobojima. Dokazala je to i na kvalifikacijskoj utakmici reprezentacije koju je pratila sa zapadne tribine.

Večeras će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručiti pehar pobjedničkoj momčadi, potvrđeno je portalu direktno.

Utakmica počinje u 20 sati, a u uvertiri, u finalu pionira od 17 sati nastupaju Dainamo i Hajduk.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content