Novi šok iz Fife: Namjestili smo SP 1998. i 2010. godine!

Ovo će baciti novu sjenu na rad Fife i njezina predsjednika Seppa Blattera koji je u petak na Kongresu dobio i peti mandat, ali je već nekoliko dana kasnije podnio ostavku

Amerikanac Charles Chuck Blazer, visoki dužnosnik Fife i generalni tajnik federacije CONCACAF, jedan je od onih koji je pokrenuo cijeli niz skandala koji u posljednje vrijeme potresaju Fifu. On je od 2011. godine pod nadzorom FBI-ja, a zbog toga što je bio duboko umiješan u korupciju, pristao je biti “zviždač” te do kraja raskrinkati korupciju u Fifi.

Iz njegova transkripta iz 2013. godine, a koji je sada objavljen u medijima, otkrivene su neke šokantne činjenice te barem donekle daju naslutiti koliko je nepravilnosti bilo u glavnoj nogometnoj organizaciji.

“Dogovorio sam s ostalim članovima IO-a primanje mita u zamjenu za dodjelu domaćinstva SP-a 1998. Francuskoj. Primali smo mito i u zamjenu za dodjeljivanje televizijskih i drugih prava za Gold kupove od 1996. do 2003. te za dodjelu domaćinstva SP-a 2010. Južnoafričkoj Republici”, piše Blazer.

Istovremeno se oglasio i Jack Warner, bivši potpredsjednik Fife, koji je otkrio još neke detalje.

– Više ne želim čuvati tajne koje bi mogle uništiti moju državu. Imam dokumente koji će povezati Fifu i Seppa Blattera s namještanjem izbora 2010. godine na Trinidadu i Tobagu. Spreman sam sve to i dokazati, rekao je Warner koji je isto bio upleten u korupcijske afere, a protiv koga je spremna optužnica u SAD-u.

– Blatter zna zašto je pao, a to jako dobro znam i ja. Doći će trenutak kad će sve izaći na vidjelo, zaključio je Warner uz dodatak da nakon posljednjih događanja strahuje za svoj život.

Ovo će baciti novu sjenu na rad Fife i njezina predsjednika Seppa Blattera koji je u petak na Kongresu dobio i peti mandat, ali je već nekoliko dana kasnije podnio ostavku i ustvrdio da Fifa mora u reorganizaciju.

– Temeljito sam razmislio o svome predsjedavanju i posljednjih 40 godina života. Volim nogomet i Fifu više nego bilo što drugo i želim učiniti ono što je najbolje za našu organizaciju. Uvjeren sam da je ovo najbolja opcija, rekao je Blatter.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content