HRVATSKA DANAS: Kako je moguće?!

JE LI LOGIČNO? – Čim smo na FB logično bi bilo da se znamo i poslužiti malo internetom. Osim fb-a imate i google tražilicu pa se možete malo i informirati zar ne. Barem ja tako činim, ne znam za druge. Ovaj put sam malo se htio informirati kakova je to zemlja Hrvatska. Ipak sam ja, mada i sam Hrvat, stranac.

A lijepo je znati više o zemlji koja je prvi susjed naše Herceg – Bosne. I tako se ja lutajući bespućima interneta zaustavim na kolumni Ivana Miklenića u Glasu koncila. I pročitam veliki naslov:

…HRVATSKA I DALJE VEĆINSKI KATOLIČKA ZEMLJA

Predstavljajući rezultate popisa stanovništva 2011. godine, mediji su posebno istaknuli smanjenje broja katolika za 204.408 te porast agnostika i ateista za 95.970 osoba u odnosu na popis iz 2001. godine. Više je nego očita pristranost i nedobronamjernost takvoga interpretiranja popisa; umjesto da se priopći javnosti istina da je broj katolika i dalje daleko veći nego dvotrećinska većina u hrvatskom društvu, manipulira se neznatnim smanjenjem broja ljudi koji su se izjasnili kao katolici.

Ateisti – građani prvoga reda?

Umjesto da se javnosti kaže istina da je Hrvatska s 86,28% i dalje većinski (i to veoma debelo!) katolička zemlja, napuhuje se neznatno smanjenje katolika i javnosti se šalje poruka o povećanju broja, agnostika, ateista i onih koji ne vjeruju kao da se radi barem o apsolutnoj većini. Povećanje broja agnostika, ateista i onih koji ne vjeruju čak je i statistički gotovo zanemarivo, a da se ne govori da oni u strukturi hrvatskih građana predstavljaju manjinu manju od 5%. Takvo isticanje povećanja broja agnostika, ateista i onih koji ne vjeruju bilo bi razumljivo jedino ako se radi o građanima prvoga reda, a da su svi ostali građani drugorazredni, i to u Hrvatskoj u 2012. godini!

Za smanjenje broja katolika – kako je iskazao popis 2011. godine – postoje sasvim relevantna, racionalna i logična objašnjenja, a mediji ih nisu željeli istražiti, pa pozornost privlače neki od glavnih razloga formalne statističke razlike.

Državni zavod za statistiku objavio je, a mediji su to pretežno zanemarili ili prešutjeli, da podaci o rezultatima popisa stanovnika iz 2001. i 2011. nisu neposredno usporedivi »jer se statistička definicija ukupnog stanovništva primijenjena u popisu 2011. razlikuje od onih koje su primijenjene u prijašnjim popisima«. Popis 2001. u ukupan broj stanovnika uključivao je i »osobe odsutne godinu i dulje koje su se u mjesto stalnog stanovanja vraćale sezonski i mjesečno«, a 2011. te osobe nisu uključene u ukopan broj stanovnika. Dakle zbog samih proceduralnih razloga broj katolika je smanjen u odnosu na 2001. godinu…….(…)………………………………………………..

Sve je to meni bilo lijepo za čitati ali sam ovdje stao jer ja po nekada i razmišljam o onome što čitam.Ne znam kako je to kod vas.Što me nagnalo da stanem ?

Pa jednostavno nevjerica

Kako je moguće da su u zemlji u kojoj je toliko katolika,86,28 % , na vlasti agnostici ,ateisti i antifašisti koji su se u ko zna koliko navrata izrugivali Crkvi kardinalima i svim vjernicima.

A ti isti agnostici ateisti “antifašisti ne libe se ni te katolike nazvati ni nacistima fašistima, neobrazovanima i što sve ne ..???

Kako je moguće da su u zemlji u kojoj je toliko katolika,86,28 % , jedan Oliver Frljić izruguje tim istim katolicima ,izruguje se sa njihovom Gospom i isto ih naziva nacistima ,fašistima prikazuje ih kao zločince sve i svuda opetovano ih sve maltretira sa predstavama i perfomanceima suludim i punim mržnje spram tog istog većinom katoličkog puka.???

Kako je moguće da se u zemlji u kojoj je toliko katolika,86,28 % plaćaju izdašno iz proračuna opskurne Documenta i raznorazne NVO udruge čiji je jedini posao pljuvanje po tim istim katolicima njihovim vrijednostima i koje idu toliko daleko da traže i ukidanje bilo kakovog davanja novca Crkvi. ???

Kako je moguće da se u zemlji u kojoj je toliko katolika,86,28 % plaća ured jednoga bivšeg predsjednika koji nije ništa drugo do lopov cinkaroš i izdajnik a koji će i povrh toga pobrojanog blatiti te katolike i čak besramno tražiti da ti katolici plaćaju porez Crkvi.

A ono najpogubnije je što to nije nikakav porez no je to u stvari naknada Crkvi za sve ono što su oteli komunisti a naslijedili baš oni agnostici ,ateisti i antifašisti na vlasti.

Oni su naravno oteto besramno zadržali a dug namiruju iz vaših novčanika.

Iz vaših dragi moji katolici Hrvatske

Moglo bi se tu još napisati svašta ko se vama sve izruguje čitate i sami na FB stranicama po tiskovinama ,gledate na HRT,RTL

Ali zašto se vi čudite kada se ja s pravom upitam pa jesmo li mi doista isti narod ???

Mi Hrvati Herceg-Bosne smo po brojkama protjeranih narod koji je najviše stradao u ratu devedesetih.Najviše je onih koji se nikada neće vratiti na ognjišta .Jednostavno smo prepolovljeni.

Brojke ćete lako pronaći .

Ali u ovoj Herceg-Bosni nam se nitko ne izruguje ,ne biramo agnostike ,antifašiste koji će obnašati vlast (jesu nam birali drugi ali to se neće ponoviti ) i koji će se izrugivati našim svetinjama ,koji će nas nazivati fašistima i nacistima .

Herceg-Bosnom ne hodaju prosvjetni radnici koji bi minobacačima palili Crkve ,ne hodaju Mirtove koje bi ponavljale 1945 i Blaiburg ,ne hodaju liječnici koji bi vas istrijebili niti kolumnisti koji bi rušili avione na katolike branitelje i domoljube .

Kod nas se branitelje ne pokušava specijalnom policijom izvući iz Crkve ili ih se drži zatočene u njoj.

Dragi moji Hrvati katolici Hrvatske ponovit ću ono što sam i neki dan napisao i meni je došlo od nekuda

Niti Isus vam ne bi rekao da okrenete drugi obraz .

Vrijeme vam je da se probudite.

Daran Bašić/dragovoljac.com

1 comment

Odgovori

Skip to content