Radmanovizija selektivno briše videouratke vezane za domovinski rat

Otkrivamo još jednu novu pojavu koju bi valjalo u radmanoviziji pratiti. Pripadnici radmanovizije love samo određene video uratke i prijavljuju zbog kršenja autorskih prava, piše portal hop.hr.

Tako je s youtube kanala skinuta emisija “Glas za čovjeka” u kojoj je gostovao doc.dr.sc. Ante Nazor https://www.youtube.com/watch?v=Ka3eruk1QGk
Štoviše izbrisan je kanal korisnika koji se usudio objaviti sporni video.

Raspava je nosila ova pitanja; “Koliko poštujemo dostojanstvo, hrabrost i ljubav žrtve Vukovara? Je li bez istine, isprike, pokajanja, oprosta i pomirenja moguće graditi novi Vukovar?” U emisiji “Glas za čovjeka” uživo govorio ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata doc. dr. sc. ANTE NAZOR. Temu je komentirala i MARIJA SLIŠKOVIĆ, predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu.
A sad je to stanje sa brisanjem videa postalo simptomatično, budući, od sve šume videa, radmanovci uklanjaju tek određene: Operacija Maslenica, Bleiburg, Operacija Bljesak…
Treba li Ministrastvo ljubavi usaditi ljudima nova sjećanja po uzoru na Orwellovu 1984. pitamo se?

Vlasnici autorskih prava mogu upotrebljavati sustav pod nazivom Content ID za jednostavnu identifikaciju svojeg sadržaja na YouTubeu i upravljanje njime. Videozapisi koji se prenose na YouTube uspoređuju se s bazom podataka datoteka koje su nam poslali vlasnici sadržaja. Na vlasnicima autorskih prava je da odluče što će se dogoditi ako se sadržaj videozapisa na YouTubeu podudara s djelom u njihovom vlasništvu. Kad se to dogodi, na videozapisu se aktivira polaganje prava temeljem Content ID-a.
Kada bi radmanovizija na osnovu ovog zakona brisala sve, teže bi se primijetila ova pojava, ovako sve više na površinu izlazi činjenica da se baš emisije ovakvog tipa, poražavajućeg za posrbice, kontinuirano uklanjaju.
hop.hr

U naslovu stavljamo prvi otkrivamo jer u zadnje vrijeme dosta postova prepisuju novinari prepisivači iz redakcija koje nikada ne izlaze na teren, a nazivaju se glasilima …uskoro podrobno o njima.

Izvor: hop.hr

Odgovori

Skip to content