Meksički biskup i svećenici: Radije ćemo u zatvor nego li blagoslivljati “istospolne brakove”

Nakon što je meksički Vrhovni sud ukinuo sve državne zakone koji su zabranjivali „istospolne brakove“, biskup Gustavo Rodríguez Vega, zajedno sa svećenicima svoje biskupije, izjavio je da će prije ići u zatvor nego li blagosloviti takve veze – prenio je portal LifeSiteNews.

Ne može se tražiti od institucije kao što je Crkva da ide protiv svojih načela – stoji u izjavi. Neka Vrhovni sud pošalje biskupe i svećenike – koga god žele – u zatvor, ali Crkva ne može ići protiv zakona Gospodina našega Isusa Krista. Biskup, zajedno sa svećenicima, u izjavi potom napominje da znaju kako mogu završiti u zatvoru, ako bi se neki par odlučio civilno vjenčati, a oni uskratili blagoslov. Ali taj zakon ne može obvezati Crkvu jer ona ne može ići protiv svojih načela. Jedini koji će u Crkvu doći bit će oni koji dijele ta načela.
U izjavi među ostalim ističu da je njihov stav utemeljen na znanstvenim, antropološkim, društvenim i vjerskim razlozima, prema kojima je brak zajednica muškarca i žene, što potvrđuje tisućljetna zapadna pravna tradicija. Meksički je Vrhovni sud, međutim, 12. lipnja ukinuo sve državne zakone koji definiraju brak kao zajednicu jedne žene i jednoga muškarca ili ga vezuju uz rađanje djece, nazivajući ih neustavnim i diskriminirajućim.

Radio Vatikan

Odgovori

Skip to content