Osmišljen novi koncept pomirbe – Za petokraku i region SPREMNI!

Od dobro obavještenih osoba u SDPartijskom izbornom stožeru saznajemo da je predsjednik SDPartije, Zoran Milanović, odlučio konačno pomiriti podjeljenu Hrvatsku na svim razinama i za predstojeće izbore pripremio posve uočljive političke inovacije.

Tako se veliki i neshvaćeni vođa odlučio za novi pozdrav svehrvatskog pomirenja ustaša, komunista i četnika: „Za petokraku i region spremni!“ Novi se SDPartijski pozdrav izvodi u stavu mirno s ispruženom desnom rukom prema naprijed, samo se umjesto ispružena dlana koji slijedi liniju cijele ruke nalazi stisnuta šaka –”rimski” pozdrav podignute ruke u visini glave završava, dakle, komunističkom stisnutom “pesnicom”. Pozdrav se gromko započinje izgovarati podizanjem ruke, a završava vidljivim stiskanjem dlanova u šaku.

Za vrijeme izvođenja pogled mora biti čvrst i uprt u daljinu prema Moskvi i sovjetskom istoku, a ako se izvodi u prostoriji onda suzno oko netremice gleda u fotografije (ili biste) Pavelića i Tita. Zoran Milanović već je u nekoliko navrata u javnosti izvodio pozdrav i pobrao diskretne pohvale uglednih partijaca. To ga je okuražilo i već oformljen prvi kružok instruktora novog SDPartijskog pozdrava.

Kako bi se do parlamentarnih izbora novi pozdrav posve udomaćio u javnosti, Zoran Milanović je osobno počeo s podukom prve skupine mladih i perspektivnih SDPartijaca. Već je stvorena i radna skupina koja će ljepotu i nužnost novog pozdrava pokušati prenijeti dalje. Za voditelja poduke i medijske prezentacije ovog pozdrava, sudeći prema izvorima iz SDP-a imenovan je Saša Đujić, koji u sebi mavodno objedinjuje sve najbolje vrline i zaštitne crno-crvene boje zagovornika pomirbe u službi “Regiona”.

Za zamjenika je imenovan Peđa Grbin, koji je također sigurna Milanovićeva akvizicija u novom sazivu Sabora. Grbinov angažman u ovoj radnoj skupini tumaći se kao stvar kontinuiteta, jer ovaj korpulentni SDP-ovac već duže vremensko razdoblje u javnost prenosi ono što Milanović misli. U prilog Grbinovom angažmanu u ovoj skupini išla je i činjenica što je riječ o velikom fanu Marka Perkovića Thompsona, koji vrlo često pjevuši njegove domoljubne hitove, što nije ni malo nevažno ako se zna da SDPartija u ovom projektu tipuje i na glasove određenih “desničarskih” stranaka i skupina regionalnog svjetonazora.

Tako se se ovim imenovanjima vodilo računa o srpsko-srbijanskoj, orjunaškoj i “regionalno-desničarskoj” podršci politici ovakve vrste pomirbe bez koje Zoran Milanović ne može osvojiti novi mandat.

Kako neslužbeno doznajemo iz kuloarskih izvora, temeljni cilj je onemogućiti Domoljubnu koaliciju u ostvarivanju 2/3 većine u Saboru. Ukoliko plan u potpunosti uspije i ova grupacija dođe u poziciju formiranja vlasti, onda će se ovoj malobrojnoj, ali dobro raspoređenoj srpsko-srbijansko-orjunaškoj gomilici, učiniti ustupak pa će u himnu „Lijepa naša“ biti ubačeno nekoliko stihova himne stare srbijanske himne „Bože pravde“.

Nešto slično ustupku kakav je Aleksandar Karađorđević svojedobno napravio Hrvatima, kada je u staru srpsku himnu „Bože pravde“ dodao nekoliko stihova “Lijepe naše”.
Povijest se, dakle, ponavlja. Samo što se nekoć Jugoslavija gradila iz Beograda, dok se u novije vrijeme u tome sve otvorenije prednjači iz Zagreba.

L. C./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content