UDRUGO BENEDIKT REAGIRAJTE I VI U CILJU ZAŠTITE JADRANA I TURIZMA

UDRUGO BENEDIKT REAGIRAJTE I VI U CILJU ZAŠTITE JADRANA I TURIZMA OD PROJEKTA ISTRAŽIVANJA UGLJIKOVODIKA

Profesor marketinških strategija, proizvodnog upravljanja, logistike i brandiranja u turizmu, prof. dr. sc. Neven Šerić, poslao nam je slijedeći apel kojeg prenosimo u cijelosti.

Udrugo Benedikt, bilo bi primjereno da se oglasite i protiv prijedloga Istraživanja ugljikovodika u Jadranu. Bez “poluge” svete crkve mi svi nezavisni intelektualci (među kojima nas ima i iskrenih vjernika laika) smo preslabi da zaustavimo tu suludu ideju ministra Vrdoljaka kojom se ugrožava ne samo turizam, već i socijalno i društveno stanje stanovništva u priobalju Hrvatske. 30 % stanovništva priobalja nije socijalno ugroženo isključivo zahvaljujući turizmu.

O drugim rizicima evo nekih projcena u privitku. Inače što se tiče ekonometrijskih odnosa u najpovoljnijim uvjetima (da cijena barela nafte bude 100, a ne 63 $) svi prihodi od nafte i plina iz Jadrana će iznositi tek 114 dio od prošlogodišnjeg prihoda od turizma. 65% prihoda od turizma predstavlja direktan prihod lokalnog stanovništva priobalja, direktno i indirektno.

Udrugo Benedikt uključite se u našu borbu za ekonomsku i socijalnu zaštitu Hrvatske. Mediji blokiraju bilo kakve informacije, a saborskim zastupnicima koji na ovo upozoravaju javnost se prijeti.

Neven Šerić, M.Sc. PDP, Ph.D.

Professor of Marketing strategies, Product management, Logistic, and Branding in tourism
Faculty of Economics, University of Split, Cvite Fiskovića 5, 21 000 Split, Croatia

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content