PROPAO PROJEKT SVASTIKA: Hrvatskoj oduzet bod…

Hrvatskoj oduzet bod, dvije utakmice igramo bez publike, a HNS mora platiti 100.000 eura – Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem jednog boda u natjecanju europskih kvalifikacija. Istodobno, Savez je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će se igrati bez publike.

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o kazni Hrvatskoj vezano za svastiku na Poljudu tijekom kvalifikacijske utakmice s Italijom. Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem jednog boda u natjecanju europskih kvalifikacija. Istodobno, Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će se igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije u Splitu. Osim toga, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na Poljudu (Hrvatskoj je preostao domaći susret s Bugarskom). Savez se na ovu odluku može žaliti u roku od tri dana.

“Hrvatski nogometni savez dobio je izuzetno tešku kaznu, najtežu u svojoj povijesti”, piše HNS. No, treba reći da zapravo nismo ni loše prošli budući da se spominjalo oduzimanje šest bodova pa čak i izbacivanje iz kvalifikacija…

Hrvatska će tako nastaviti kvalifikacije s 13 umjesto 14 osvojenih bodova. Vatreni i dalje imaju odlične šanse plasirati se na Europsko prvenstvo 2016.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content