PRIŠTINA SLAVI: Kosovo ulazi u skupinu za Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom?

Predsjednik Uefe obećao je Vokrriju da će Kosovo uskoro biti primljeno u Fifu – Vijest da bi se Kosovo moglo naknadno uključiti u kvalifikacije za SP u Rusiji primljena je u Prištini s oduševljenjem.

I predsjednik Fadil Vokrri bio je u utorak odlično raspoložen iako sam ga opomenuo da zakoči oduševljenje jer bi Kosovo najvjerojatnije ušlo u grupu s Ukrajinom, Turskom, Islandom, Finskom i Hrvatskom, gdje bi, ipak, igralo epizodnu ulogu. Kosovska reprezentacija je još “u pelenama”.

Najvažnije je krenuti

– Nama je važno da se krene, da napravimo prvi korak! Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postati punopravni član svjetske nogometne obitelji, Michel Platini nas je uvjerio da će to na kongresu biti formalnost. A to da bismo upali u jaku grupu najmanje nas brine…

Kosovo samo u Švicarskoj ima šestoricu igrača, švicarskih reprezentativaca. Saquiri, Xhaka, Kasami, Mehmedi, Džemaili i Bahrami imali bi pravo zamijeniti švicarski dres s kosovskim jer svi su kosovskih korijena.

Samostalne odluke

– Oni će odlučiti hoće li i dalje igrati za zemlju u kojoj su se adaptirali i afirmirali ili se vratiti u domovinu. Njihovo je pravo odlučiti o svojoj sudbini. NS Kosova odlučio je da ih neće zvati ni na prijateljske utakmice kako ne bi uznemirio nogometni savez zemlje za koju sada igraju u kvalifikacijama za EP.

No, nisu samo u pitanju švicarski Albanci, ima potencijalnih kandidata za kosovsku reprezentaciju i u Švedskoj, Vokrri je uvjeren da će se Kosovo uključiti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, i to ne kao autsajder:

– Većina etabliranih igrača će se vratiti, bit ćemo jaki… Na Kosovu smo s oduševljenjem dočekali vijest da je Šuker postao član IO-a Uefe. Uvjeren sam da će i Kosovu biti vjetar u leđa na idućem kongresu. Veliki smo prijatelji, u Šukeru smo uvijek imali čovjeka koji nas je podupirao.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content