Splićanin u SAD-u stvorio megauspješnu informatičku tvrtku pa ured otvorio i u rodnom gradu

JEDAN mladi Splićanin nakon završenog splitskog MIOC-a otišao na studij i ostao u Americi. Petnaest godina kasnije, njegova informatička tvrtka HR Cloud u SAD-u je zauzela vodeću poziciju na tržištu proizvodnje softvera za razvoj ljudskih potencijala u javnom sektoru, javlja HRT.

Tvrtka već dvije godine ima podružnicu i u Splitu, u planu je otvaranje ureda u Zagrebu, a zaposlenici uživaju brojne pogodnosti. Među njima se nalaze i stolni nogomet za radnog vremena te ispijanje kave po želji. Radnog vremena nema, a ručak se zaposlenicima dostavlja o trošku tvrtke.

Unatoč svemu tome, posao ne pati. Oko 40 informatičara u Splitu zaduženo je za stvaranje softvera koji koriste tisuće američkih ustanova, gradova i sudova.

Tvrtka ulaže u mlade. U podružnici je trenutno radi 12 studenata. Šest je zaposleno, a 6 ih je još uvijek na internshipu. Uz kalifornijsku, vijetnamsku i bjelorusku podružnicu, vlasnik ističe kako je splitsku podružnicu otvorio zato što Hrvati znaju i mogu.

“I u smislu uvjeta i u smislu opisa posla naša radna mjesta su usporediva sa onim koja se nude u Europi, tako da već sada možemo reći da smo na tržištu radne snage pronašli nekoliko kolega koji su svoju karijeru planirali nastaviti u Irskoj, međutim mi smo njima omogućili da svoj san žive u Hrvatskoj”, ističe regionalni direktor HR Clouda Vedran Vukotić.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content