Dujmović: Milanović spreman vikati i ‘Za dom spremni’, ali se boji Knina

S obzirom na bojkot mimohoda od strane gardijskih brigada i međunarodnih predstavnika, to će se pretvoriti u poluprivatni party Zorana Milanovića u predizbornoj godini, tvrdi Dujmović

Analitičari Tihomir Dujmović i Slaven Letica za direktno.hr prokomentirali su odluku premijera Milanovića da u ranim satima 5. kolovoza napusti Knin.

Podsjetimo, kako je doznao direktno.hr, usuglašen je protokol za proslavu Oluje u Kninu na sastanku organizacijskog odbora u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će držati govor, a premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko neće, čak štoviše prije 11 sati ujutro već će biti na putu za Zagreb. Ni vijence neće polagati zajedno, premijer će to učiniti ujutro, prije podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a predsjednica vijenac za poginule polaže iza 13 sati, nakon mise u 11 sati.

“Mislim da taj protokol kraljevski svjedoči da je cijeli mimohod u Zagrebu organiziran da se zagluše zvižduci premijeru Milanoviću. S obzirom na bojkot tog mimohoda od strane gardijskih brigada i međunarodnih predstavnika, to će se pretvoriti u poluprivatni party Zorana Milanovića u predizbornoj godini. Što smo se bojali, pokazalo se točno. Čudno da i Leko bježi od naroda, to nikada nije dobra reakcija, uvijek se morate suočiti s narodom”, rekao je Dujmović.

Premijer Milanović u posljednje se vrijeme okrenuo i desnom biračkom tijelu, ako u obzir uzmemo organiziranje vojnog mimohoda, Pelješki most kojem se protivio a za koji se zalagao HDZ, pa čak i slučaj oko Slovenije gdje je sjeo za stol s Tomislavom Karamarkom i ostalim šefovima parlamentarnih stranaka. No, sada ispada da se desnije orijentiranih sunarodnjaka boji.

“Milanovićevo naknadno hrvatstvo vezano je isključivo uz izbore, zastupnik Marasović u par je riječi sažeo cijelu priču. Nastavi li ovako do izbora, vikat će ‘za dom spremni’, ne samo na stadionu, nego diljem Hrvatske. Pelješki most prava je paradigma tome, četiri godine čekali smo da jedan čvojek sazrije i shvati da je to bilo najbolje rješenje”, zaključio je Dujmović.

Slaven Letica tvrdi da ako je takav dogovor oko protokola, to je najbolje rješenje.

“Trebali bi njega pitati zašto odlazi, ali to je obično vruć dan, bio sam 2-3 puta na tim okupljanjima, to je užasna vrućina, s tog stajališta to je pametna i razumna odluka”, kratko nam je rekao prof. Letica.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. Marija Perkovi8c

    Letica će mi dat adresu….he he dakle o vrućini će ovisit gdje će ko ići Ali , imamo mi našeg normalnog čovjeka i Hrvata Tihomira,kojeg se nadam jednom upoznati i čestitati na svemu što radi za Hrvatsku,
    Bog Marija iz Splita

Odgovori

Skip to content